Den 29:e juli lanseras Windows 10 och våren har bjudit på mycket kring just detta. Här en kort sammanfattning av vad som finns att ta del av och vad som händer framöver.

Har ni ännu inte gjort det, gå med i Windows Insider Program där ni kan ge feedback och även får tillgång till information och uppdateringar av Windows 10 Tech Preview.
 
Håll dig uppdaterad via Yammer. Här på bloggen får du löpande information kring Windows 10 men det är i Yammer-gruppen* Windows 10 Sverige du får detaljer och kommer i kontakt med relevanta personer på Microsoft. Under Notes i gruppen hittar du också en lista med användbara länkar.
 
Presentationer och marknadsmaterial. En presentation på svenska att använda i möten med kund finns att hämta via Yammer*, direktlänk här. Mer material på svenska kommer att finnas tillgängligt inom kort, håll utkik på Yammer för att få reda på när. Du kan också ta del av det som finns på globala Partner Marketing Center (PMC) för Windows 10 Technical Preview.
 
Får du frågor från vänner och familj? De som kvalificerar sig för en uppgradering ska ha fått en förfrågan om att reservera sin uppgradering, detta rekommenderas att göra för att få sin uppgradering så fort som möjligt. Detta gäller: Alla datorer och plattor som i dag har Windows 7, Windows 8 eller Windows 8.1 kan kostnadsfritt uppgraderas till Windows 10 under det första året. Den som vill kan redan nureservera sin kostnadsfria uppgradering. Mer information och detaljer kring uppgraderingserbjudandet finns här.
 
Detta händer framöver
 
Torsdag 2 juli hålls Windows 10 Summer Dev Camp för utvecklare. Kom till oss på Microsoft och hör mer om möjligheterna med Windows 10 och vad man ska tänka på när man designar adaptivt (UI, kod). Labbar och fritt kodande – labbar att jobba på finns, eller ta med ett eget projekt så hjälper vi er med det. Läs mer och anmälan
 
Vid WPC 2015 i Orlando 12-16 juli ägnas måndagens Vision keynote bland annat åt Windows 10 med fokus på möjligheterna för partner. Keynoten kommer även att kunna ses direkt online via partnerportalen. För dig som är på plats i Orlando hålls ett 50-tal sessioner som berör Windows 10, bland annat The Windows 10 opportunity. Fler tips kring Windows 10 under WPC finns i Kati Quigleys blogginlägg: Discover what Windows 10 means for you at WPC 2015.
 
Lansering 29 juli. Utöver via Yammer kan du hålla koll på vad som händer i anslutning till lansering via exempelvis partnerportalen och Windows for Business-bloggen.
 
Microsoft Partner Day 2015 i Stockholm 10 September. Årets svenska partnerdag hålls på Kistamässan med självklart fokus på Windows 10 och mobilitet. Specifika sessioner kommer att presenteras här och flera experter kommer att finnas på plats för frågor och diskussioner. Anmäl dig nu för att säkra din plats.
 
The Windows 10 Tour hålls i slutet av september med stopp i Umeå (utgått), Stockholm, Malmö och Göteborg. En heldag presenterad av Addskills, Cornerstone och Microsoft med allt du behöver veta om Windows 10, för såväl partner som era kunder. Bland talarna finns bland andra Paula Januszkiewicz och Sami Laiho – båda korade som bästa talare vid Ignite i maj. Läs mer och anmälan
 
Se vårens seminarier och presentationer efterhand
 
Partner Readiness Day hölls i Stockholm och Göteborg i början av juni. Presentationer samt en inspelning från seminariet samt det tekniska pass som hölls under eftermiddagen i Stockholm finns att ta del av (till och med den 31 augusti 2015).
 
Windows 10 Learning Series har körts sedan mitten av mars och i dag finns samtliga fjorton sessioner tillgängliga On Demand, se listan här.
 
Bland de sessioner från Microsoft Ignite du kan se i efterhand är ca 80 relaterade till Windows 10. Se exempelvis Windows 10 Deployment: Ask the Experts med bland andra Johan Arwidmark och Mikael Nyström i panelen och Top Features of Windows 10. Se alla sessioner och keynote här.
 
Bland de sessioner från Build 2015 du kan se i efterhand är ca 60 relaterade till Windows 10. Se bland annat Introducing the Windows 10 App Model och The Windows 10 Story. Se alla sessioner och keynotes här.
 
 
* Är du inte med i vårt gemensamma Yammer-nätverk än? Microsoft Partner Network Sverige är öppet för alla medlemmar i MPN och förutom den övergripande dialogen finns här flera grupper du kan gå med i för att diskutera och följa ett visst initiativ eller lösningsområde. Använder du inte Yammer idag, här får du tips på hur du kommer igång.
 
25 juni, 2015