I dag är det Jobba hemma-dagen, för tredje året i rad. För varje år har såväl intresset för initiativet som antalet deltagande företag växt – även i år är flera av er med, vilket är extra roligt. Även om ni som partnerföretag inte anmält er medverkan kan ni självklart vara med och stötta samt driva budskapet kopplat till er egen verksamhet, bland annat via #jobbahemma och #mittkontor.

I år drivs initiativet av tankesmedjan Fores men Microsoft är självklart med som en starkt pådrivande organisation. Syftet är liksom tidigare att uppmärksamma fördelarna med ett flexibelt arbetssätt och möjligheterna med modern teknik – för minskad miljöpåverkan, ökad produktivitet och höjd livskvalitet.
 
Det händer en hel del saker både online och runt om i landet i dag. Här hittar du inspirerande läsning och tips på flera av de aktiviteter som arrangeras under dagen. Nedan ett urval:
 
  • Livesänt webinar med Kory Kogon. Kory jobbar på FranklinCovey och är expert inom personlig produktivitet. Sändningen kan ses här kl 14.15-14.45.
  • I Malmö arrangerar nätverket LEDA och Stratiteq föredrag på Starbucks, Malmö Centralstation mellan kl 13.30-17.00 – välkommen att jobba och lyssna.
  • I Stockholm bjuder Netintegrate AB in till seminarier på temat kompetensutveckling online. Tre seminarier om en timme vardera hålls i Changemaker Educations lokaler på Åsögatan.
  • Virtuell After Work med IAMCP och Candidator kl 15.30-16.30. Funkar BYOD (Bring Your Own Drink)? Mingla online och ta tillfället i akt att presentera dig och ditt företag för andra partnerföretag.
Vårt gemensamma jobb för att visa hur dagens teknik kan förändra vårt sätt att jobba fortsätter såklart i morgon också. Och alla andra dagar. Bland annat genom kampanjen Nutidssäkra Sverige (#nutiden) som exempelvis innehåller användbart material på temat Jobba var du vill.
 
Som partner till Microsoft kan du också använda Det Nya Arbetslivet (DNA) i er dialog med kund, som underlag finns bland annat en presentation att utgå från.
 
5 maj, 2015