I samband med våra årliga undersökning för att förbättra vår relation till våra partner och kunder tar vi tillfället i akt att summera vad vi gjort, förändrat och jobbar på att förändra för att du som partner ska få ut så mycket som möjligt av ditt medlemskap i Microsoft Partner Network.

Stora delar av det vi gör är grundat på den feedback vi får från er partner, både via dessa undersökningar och löpande året. Er återkoppling är oerhört viktig för oss.
 
Mycket kan vi påverka och bli bättre inom ganska snabbt, men vissa bitar är som alltid lite mer tungrodda och tidskrävande att få till. Här följer en förenklad sammanfattning av de områden vi jobbat extra med att förbättra under det senaste halvåret. Och lite om vad som är i fokus framåt.
 
Tveka inte att höra av dig om du har synpunkter och funderingar kring ert partnerskap eller Microsoft som företag – i möten, vid evenemang, via mejl, Yammer eller här på bloggen.
 
Ditt medlemskap i Microsoft Partner Network

De nya molnfokuserade kompetenserna lanserades i september 2014 med syfte att stötta er att växa och utveckla er molnaffär. För att fler ska ha möjlighet att dra nytta av förmånerna i dessa kompetenser utgår kompetensavgiften första året på silvernivå om de tas innan 30 juni 2015. För guld är priset reducerat under samma period.

 
I mars lanseras en ytterligare molnfokuserad kompetens, Cloud Customer Relationship Management.
 
Utöver att ni som Action Pack-prenumerant eller kompetenspartner har tillgång till interna licenser (IURs) jobbar vi för att stötta er att själva komma igång med våra molntjänster, bland annat genom erbjudandet Office 365 IUR SkyKick Migration Offer.
 
Partnerportalen har förbättrats ytterligare. Bland annat har Partner Membership Center fått ett efterlängtat lyft och allt innehåll från digitalWPC.com flyttat in för minimera antalet sajter och platser du behöver gå till för att ta del av information.
 
I de nya molnkompetenserna fås obegränsad tillgång till Signature Cloud Support. Vi jobbar löpande med att synliggöra den support och det stöd du har tillgång till via ert partnerskap, som exempelvis partnerservice, vårt supportforum, Partner Technical Services och era rådgivningstimmar.
 
Tjänsten Pinpoint där du som partner kan presentera ditt företag och bli sökbar för kunder som letar efter en IT-konsult via Microsoft har genomgått en rad förbättringar det senaste halvåret. Vi är dock medvetna om de utmaningar många av er upplever vid hantering av er profil, detta är något vi jobbar för att påverka och förbättra.
 
Kommunikation och tillgänglighet

Vi fortsätter att fokusera på denna vår svenska partnerblogg och vårt Yammer-nätverk för svenska partner för snabb och lokalt relevant information. I dagsläget har vi ca 300 besökare per dag på partnerbloggen och strax över 2000 medlemmar i Yammer-nätverket.

 
Via framförallt Yammer-nätverket har vi också skapat ett enkelt sätt för dig som partner att komma i kontakt med relevant person på Microsoft, eller branschkollegor på andra partnerföretag. Bland annat via de produkt- och lösningsspecifika grupper som finns för bland annat Office 365, Microsoft Azure och Enterprise Mobility Suite.
 
Våra kvartalsvisa onlinemöten under namnet Partner Live! är ett direkt resultat av era önskemål om fler och mer lättillgängliga tillfällen för uppdateringar kring nyheter, förändringar och strategier. Sedan starten i maj 2015 har tre möten hållits med totalt ca 550 deltagare och i november hade vi också äran att gästas av Kevin Turner, Chief Operating Officer på Microsoft Corp. Nästa Partner Live! hålls tisdag 10 mars 2015 där du bland annat möter vår svenska VD Jonas Persson.
 
Produkter och försäljning

Vi jobbar på flera fronter för att förenkla för er att sälja våra produkter och då framförallt molntjänster. De nya kompetenserna är ett exempel. Att fler produkter blir tillgängliga via Open License ett annat, nu i februari tillkom Microsoft Dynamics CRM Online. Uppdaterat 27/2: Från och med 1 mars även Enterprise Mobility Suite (EMS). Sedan tidigare Office 365, Windows Intune och Microsoft Azure.
 
Windows 10 har presenterats och vi hade Albert Shum, designern bakom Windows 10 som öppningstalare vid Microsoft TechDays redan i november. Mycket kommer att handla om Windows 10 framöver, och vi ska se till att ni är en del av det.
 
Ökat stöd för mindre partner samt partnerföretag som inte har en kontaktperson på Microsoft
Möjligheten till kontakt och diskussion via Yammer ser vi som en stor förbättring för er som inte har en dedikerad kontaktperson på Microsoft. Vi jobbar också för att kunna erbjuda mer övergripande stöd, exempelvis genom att anpassa affärsutvecklingsprogrammet Shiny Goals för webben.
 
 
Mellan 9 mars 2015 och 10 april 2015 kommer ett antal av er partner att bjudas in till den ”Global Relationship Study” som vi varje år genomför som ett av flera steg för att förbättra vår relation med våra partner och kunder. Om du får en inbjudan hoppas vi att du vill och kan ta dig tid att genomföra denna, så att vi kan få värdefull feedback för att fortsätta utvecklas och förbättra vårt stöd till er.
 
25 februari, 2015