Som du säkert redan vet upphör den utökade supporten för alla versioner av Windows Server 2003 den 14 juli i år, vilket innebär att Microsoft slutar att släppa säkerhetsuppdateringar och korrigeringar.

Har du kunder som fortfarande använder Windows Server 2003 är det hög tid att intensifiera samtalet kring migrering och hur de på bästa sätt kan nutidssäkra sin plattform.
 
Att använda Windows Server 2003 efter den 14 juli 2015 är en stor säkerhetsrisk. Att underhålla en omodern lösning utan stöd för säkerhetsuppdateringar är ohållbart i längden – utan att slippa riskerna kräver det tid, pengar och resurser för att endast ”hålla huvudet över ytan”. Ett av flera starka argument för att istället välja att investera i företagets utveckling.
 
Detta kan du som partner göra

Prata med din kund om möjligheterna som kommer med en uppgradering, och de allvarliga risker de utsätter sig för vid fortsatt användning. Som stöd för dina samtal och aktiviteter finns material inom kampanjen Nutidssäkra Sverige att hämta hem. Här hittar du bland annat produktspecifikt material för såväl Windows Server 2012 R2, Microsoft Azure och Office 365.

 
Texter att använda för att kommunicera specifikt kring att supporten upphör för Windows Server 2003 kan hämtas i Yammer-gruppen* Marknadskalendern SMB, filnamn: Copytexter_WS2003_NutidssäkraSverige.

 

* Är du inte med i vårt gemensamma Yammer-nätverk än? Microsoft Partner Network Sverige är öppet för alla medlemmar i MPN och förutom den övergripande dialogen finns här flera grupper du kan gå med i för att diskutera och följa ett visst initiativ eller lösningsområde. Använder du inte Yammer idag, här får du tips på hur du kommer igång.