Sirocco åkte på sin första WPC i Houston i fjol och Laith Al-Hashimi, Senior Partner på företaget är sedan i somras anmäld även till årets konferens i Washington D.C:

– Som förstagångsbesökare är det mycket att ta in och ett tips är att förbereda sig noga. På WPC är möjligheterna till såväl affärer som förkovran mycket stora, sedan blir det som alltid vad man själv gör det till. I mitt fall handlar det mycket om nätverkande samt att ta del av nyheter inom våra intresseområden.
 
I fjol åkte Laith som ensam representant från Sirocco, men hoppas att de ska kunna åka åtminstone två i år för att kunna dela på de olika spåren. Han menar att det optimala är att närvara med personer som har skilda fokus, exempelvis sälj respektive teknik för att kunna täcka upp bredare.
 
För Laith kommer årets WPC att skilja sig från premiären i fjol på fler sätt än att han nu känner sig mer förberedd. Till Houston hade han med sin familj och kombinerade konferensen med semester.
 
– I år stannar familjen hemma, men det var verkligen en lyckad kombination. Vi sågs mellan evenemang, bodde tillsammans och fortsatte semestern efter konferensen. I år kommer jag bo på svenskhotellet med övriga deltagare, vilket jag tror kommer bidra till mer nätverkande och sammanhållning.
 
Just nätverkandet mellan svenska partnerföretag är något Laith gärna skulle se mer av, grundat från sina erfarenheter i Houston. Att det är något alla skulle vinna på skriver nog de flesta under på.
 
En rekommendation från Laith är att boka upp de pass man är intresserad av i god tid då många snabbt blir fullbokade samt att se igenom passens beskrivningar och inte bara gå på titlar. Han rekommenderar också alla (framförallt förstagångsbesökarna) att delta vid de förberedande möten som hålls innan.
 
Microsoft Worldwide Partner Conference 2014 hålls i Washington D.C. 13-17 juli.
 
27 januari, 2014