Microsoft Pinpoint är en webbaserad tjänst där företag som är i behov av en IT-konsult kan söka bland Microsofts partnerföretag. Det är också till Pinpoint vi i exempelvis kampanjer och på våra webbar hänvisar kunder som vill komma i kontakt med en Microsoft-certifierad partner.

Här har vi samlat övergripande information, svar på vanliga frågor och relevanta länkar för dig som vill veta mer om Pinpoint eller se över alternativt skapa en profil.
 
Vilka företag syns i Pinpoint?

Alla medlemsföretag i Microsoft Partner Network (MPN) finns automatiskt på Pinpoint förutsatt att ni vid registrering till MPN valt att vara med i Microsofts kataloger. Om du är ny medlem i MPN tar det ca tre arbetsdagar från registrering av medlemskap tills att informationen visas i Pinpoint. För att profilen ska publiceras på Pinpoint måste du dock logga in i Pinpoint Partner Center och godkänna publiceringen.

 
Så uppdaterar du din profil

Som partner loggar du in i administrationsgränssnittet Pinpoint Partner Center för att skapa eller uppdatera er profil (nås även från övre högra hörnet på Pinpoint). Inloggning görs med det partner-ID som du använder för MPN (måste vara eller vara kopplat till ett Microsoft-konto, associerat med ditt företag). Här kan du bland annat styra vilken mejladress som ska ta emot leads via Pinpoint, uppdatera er företagsöversikt, associera kategorier samt lägga till erbjudanden och presentationer.

 
Hur fungerar sök och rankning?

När en kund söker i Pinpoint presenteras resultat utifrån följande faktorer (i prioritetsordning); sökord, kompetens/programnivå, Cloud Performance, plats, omdömen och recensioner samt uppdaterad profil. Mer utförlig information om detta kan får du här: Så fungerar sök och rankning på Pinpoint

 
Tänk på: Det kan ta upp till fem arbetsdagar innan dina ändringar slår igenom och blir synliga på Pinpoint.
 
Hjälp och support
 
Support för Pinpoint får via Partner Support Community (på engelska, inloggning med partner-ID). Här kan du söka bland tidigare frågor och svar eller ställa din egen fråga. I de allra flesta fall får du svar inom en arbetsdag, under faq-delen hittar du utförlig information om svarstider. Pinpoint-relaterade frågor finns i kategorin Partner Membership med ”topic” Pinpoint.
 
För kompetenspartner och prenumeranter på Action Pack finns också möjlighet att få hjälp via telefon och chatt (nås via supportforumet). För vissa typer av frågor kan också partnerservice (Regional Service Center) vara behjälpliga via telefon, se översikt och kontaktuppgifter här.
 
Use Pinpoint to generate leads – instruktioner och steg för steg-beskrivningar
 
Via Yammer* kan du hämta hem en omfattande guide på svenska som beskriver Pinpoint och ger tips på hur du hanterar och drar nytta av er profil.
 
På globala Partner Marketing Center finns material på engelska såsom guider, utbildning och filmer.
 
Svar på vanliga frågor
 
Mitt företag syns inte i Pinpoint

Är ni medlemmar i MPN och inte syns på Pinpoint kan det bero på att ni inte valt att vara med i Microsofts kataloger vid registrering. Detta kan du dubbelkolla och vid behov ändra i företagets profil på Microsoft Partner Network (vid ändring av detta tar det ca fem dagar innan ändringen slår igenom och ni blir synliga på Pinpoint).

 
Jag kan inte logga in på Pinpoint

Det Microsoft-konto du försöker logga in med är kanske inte kopplad till ditt företag i MPN? Logga in med det konto du brukar använda för MPN, eller be någon som har åtkomst till MPN att identifiera dig som medlem inom företaget.

 
Hur optimerar jag min profil på bästa sätt?

Se till att ha aktuell och uppdaterad information, erbjudanden och relevanta nyckelord i din profil. Fler tips kring detta hittar du i den guide som kan hämtas via Yammer*: Guide till Pinpoint för Microsoft Partner. Se gärna också det mer utförliga inlägget: Så fungerar sök och rankning på Pinpoint

 
Hur kan jag hålla mig uppdaterad kring förändringar på Pinpoint samt i Partner Center?

Detta blogginlägg uppdateras löpande, liksom den mer omfattande guiden som kan hämtas via Yammer*.

 
 
* Är du inte med i vårt gemensamma Yammer-nätverk än? Microsoft Partner Network Sverige är öppet för alla medlemmar i MPN och förutom den övergripande dialogen finns här flera grupper du kan gå med i för att diskutera och följa ett visst initiativ eller lösningsområde. Använder du inte Yammer idag, här får du tips på hur du kommer igång.

 
 
Senast uppdaterat 25 augusti 2015. Detta inlägg uppdateras löpande för att ge aktuell övergripande information om Pinpoint. Samtliga inlägg som rör Pinpoint kan ses via sökord Pinpoint.