Under februari hade Pinpoint över 5000 sidvisningar kopplade till svenska partner och vi såg återigen en ökning i antal leads till er partner via tjänsten.

I dag finns hänvisningar till Pinpoint på i stort sett alla Microsofts sajter och det är härifrån information hämtas när sökfunktioner skapas kopplade till specifika kampanjer, aktiviteter och lösningsområden. Pinpoint är det ställe där ni som partner kan presentera er och ert erbjudande för kunder som söker efter en Microsoft-certifierad lösningsspecialist. 

Ett tips för att förbättra er rankning är att använda funktionen för Omdömen och rekommendationer. Det ger också potentiella kunder som besöker er profil en bra och trovärdig uppfattning om er som företag och ert erbjudande.

Ert totala omdöme syns redan i listningen (det första kunderna ser) samt finns även som ett menyval på er profilsida, där samtliga omdömen och eventuella kommentarer kan ses.

Aktuella omdömen rankas högre än antal, så ett tips är att jobba löpande med detta. Omdömen kan ges antingen om er som företag eller för en specifik app eller tjänst.

I Guide till Pinpoint för Microsoft partner som du kan hämta via Yammer* finns förslag på texter ni kan använda – helt eller delvis – för att be era kunder om omdömen. Här finns också mer information om funktionen och hur ni kan dra nytta av den.

Mer information om Pinpoint samt hur du skapar och underhåller er profil hittar du i detta inlägg: Använd Pinpoint för att presentera ditt företag och ert erbjudande för kunder som letar efter en IT-expert

* Är du med i vårt gemensamma Yammer-nätverk? Microsoft Partner Network Sverige är öppet för alla medlemmar i MPN och förutom den övergripande dialogen finns här flera grupper du kan gå med i för att diskutera och följa ett visst initiativ eller lösningsområde. Använder du inte Yammer idag, här får du tips på hur du kommer igång.