Antalet kunder som besöker Pinpoint ligger fortsatt på ca 2000 i månaden och den senaste tiden har vi kunnat se en ökning av antalet inkomna leads via tjänsten, både globalt och lokalt. Av leads som kommit via Pinpoint till svenska partner under oktober har ca 80 procent gått till molnpartner. 

Pinpoint är det enda samlade stället där kunder kan söka efter en lösningsleverantör bland Microsofts partnerföretag och flera initiativ för att ytterligare integrera tjänsten i våra kampanjer och aktiviteter mot kund är på gång. 

Här följer några tips för er som vill utveckla er profil för att få fler träffar.

  • Lägg upp specifika tjänster i er profil. Det kompletterar er profil på ett tydligt sätt samt gör er lättare att hitta för kunder som söker en specifik tjänst, bland annat finns detta som ett eget alternativ på startsidan. Ni kan också be kunder om omdömen för specifika tjänster för att bättra på rankning och underlätta för potentiella kunder att skapa sig en uppfattning om er som företag och er tjänst.
  • Håll er profil uppdaterad. Profiler som uppdaterats under det senaste halvåret får bättre rankning, säkerställ att ni underhåller er profil med jämna mellanrum.

     

  • De produkter och lösningar som kunderna främst söker efter via Pinpoint är ungefär samma varje månad med Office 365 återkommande i topp. Under oktober var de mest sökta lösningarna i Sverige Office 365, Dynamics och Dynamics NAV.

Den största delen av trafiken till Pinpoint kommer via Microsoft men en stor del kommer även via organiskt sök, vilket kan vara bra att tänka på när ni uppdaterar er profil.

Mer information om Pinpoint samt hur du skapar och underhåller er profil hittar du i detta inlägg: Använd Pinpoint för att presentera ditt företag och ert erbjudande för kunder som letar efter en IT-expert

Du kan också hämta hem Guide till Pinpoint för Microsoft partner som finns att hämta via Yammer*.

Om ni ännu inte har en profil på Pinpoint finns information om hur du går tillväga i ovan nämnda guide, se exempelvis Bra att veta innan du börjar.

* Är du med i vårt gemensamma Yammer-nätverk? Microsoft Partner Network Sverige är öppet för alla medlemmar i MPN och förutom den övergripande dialogen finns här flera grupper du kan gå med i för att diskutera och följa ett visst initiativ eller lösningsområde. Använder du inte Yammer idag, här får du tips på hur du kommer igång.