Microsoft Pinpoint förbättras löpande. Innan sommaren lanserades en ny mer översiktlig startsida och nu i slutet av september har sajtens sökfunktion förbättrats, något som bland annat gjort sökresultaten för specifika orter mer träffsäkra.
 
Vi får många frågor om hur besöksstatistiken ser ut för Pinpoint samt hur kunderna använder sig av tjänsten. Här kommer därför en kort uppdatering kring detta.
  • Pinpoint besöks i dag av ca 2000-3000 kunder varje månad och av det totala antalet besök går ca 50 procent till partner med en molnkompetens, vilka också har en fördel i rankningen på Pinpoint.

     

  • I skrivande stund har ca 920 svenska partner en synlig profil på Pinpoint.
  • De produkter och lösningar som kunderna främst söker efter via Pinpoint är ungefär samma varje månad med Office 365 återkommande i topp. Under september var de mest sökta lösningarna Office 365, Dynamics CRM, Microsoft Azure och Dynamics AX.

Den största delen av trafiken till Pinpoint kommer via Microsoft men en stor del kommer även via organiskt sök, vilket är bra att tänka på när ni skapar er profil.

Missa inte att fylla i er webbadress och ert telefonnummer i profilen. Detta visas i toppen av er profil och många väljer att klicka där för att komma vidare/ta kontakt.

Som partner kan du se statistik för er profil i Pinpoint Partner Center. Här kan ni också se och hantera leads som kommer via Pinpoint.

Mer information om Pinpoint samt hur du skapar och underhåller er profil hittar du i detta inlägg: Använd Pinpoint för att presentera ditt företag och ert erbjudande för kunder som letar efter en IT-expert

 

Gå med i vårt gemensamma Yammer-nätverk! Microsoft Partner Network Sverige är öppet för alla medlemmar i MPN och förutom den övergripande dialogen finns här flera grupper du kan gå med i för att diskutera och följa ett visst initiativ eller lösningsområde. Använder du inte Yammer idag, här får du tips på hur du kommer igång.