Partnerbloggen har flyttat in på partnerportalen, den officiella sajten för Microsoft Partner Network. Med detta finns nu såväl hantering av medlemskap samt löpande lokal information på ett och samma ställe, något många av er efterfrågat.

Har du bloggen sparad i din webbläsare eller länkad någonstans – uppdatera adressen till https://mspartner.microsoft.com/en/se/Blog/MPN-Sweden.
 
Flytten har främst gjorts för att knyta ihop de resurser och forum du använder som en del av ert partnerskap, samt för att säkerställa fortsatt lättillgänglig lokal kommunikation.
 
Som du kan se är det en liten skillnad i utseende och funktionalitet. Bland annat behöver du välja All posts/All recent blog posts för att komma till bloggens startsida samt se alla inlägg, oberoende av kategori. Du kan inte längre söka efter specifika inlägg inom bloggen (sökfunktionen uppe till höger gäller för partnerportalen och inkluderar i dagsläget inte bloggen).

Som tidigare finns kategorier samt sökord (Associated tags) att ta hjälp av när du letar efter specifik information. Precis som tidigare är vårt Yammer-nätverk för svenska partner* ett viktigt komplement där du kan följa mer specifik information och komma i kontakt med oss.

Flytten kan innebära att du under en övergångsperiod hamnar på bloggens startsida istället för på ett specifikt inlägg om du följt en länk från exempelvis Yammer, mejl, presentationer eller liknande. Vi hoppas att du via kategorier eller sökord ändå hittar till den information du ville åt utan större merjobb. Om du inte hittar den information du förväntade dig via en länk kan du ställa en fråga via Yammer*, tagga gärna #partnerbloggen.

Precis som tidigare nås svenska partnerbloggen från flaggan på partnerportalens startsida samt nu även via www.microsoft.se/partnerbloggen (inom kort).

 

* Är du inte med i vårt gemensamma Yammer-nätverk än? Microsoft Partner Network Sverige är öppet för alla medlemmar i MPN och förutom den övergripande dialogen finns här flera grupper du kan gå med i för att diskutera och följa ett visst initiativ eller lösningsområde. Använder du inte Yammer idag, här får du tips på hur du kommer igång.