Partner Day 2015 är fullbokat. Anmälan stängd.

Torsdag 10 september är det åter dags för årets stora svenska partnerevenemang, Microsoft Partner Day, som i år hålls på Kistamässan i Stockholm.

I år har vi naturligtvis ett stort fokus på Windows 10 och mobilitet, men vi tittar också mer handgripligt på vår gemensamma transformation till molnet ur alla tänkbara vinklar. Med anledning av det har vi också valt att lägga höstens SalesX Cloud (vår årliga säljträning för partner med fokus på molntjänster) inom ramen för Partner Day – vilket ger oss en än mer späckad agenda och hela 20 breakouts, dubbelt så många som i fjol.
 
Som vår svenska ”kickoff” inför det år som ligger framför oss är Partner Day ett utmärkt tillfälle att få större insikt kring våra satsningsområden, initiativ och marknadsaktiviteter under året. Under dagen presenteras också vinnarna i Microsoft Partner Awards 2015.
 
Denna sida uppdateras/kompletteras löpande med information kring dagen, talare och sessioner. Du kan också följa information kring Partner Day eller starta diskussioner på Yammer* via #Partner Day 2015.
 
Agenda

08.30 Registrering öppnar, frukost serveras

09.00 Keynote: Jonas Persson, VD Microsoft Sverige.

09.25 Våra affärsområdeschefer presenterar dagens breakouts. Möt Klas Hammar (Windows och Surface), Daniel Siberg (Office) och Anders Wendt (Cloud & Enterprise) samt Susanne Erkenmark, nytillträdd SMB Lead sedan 1 juli.

 
09.45 Paus. Fika samt mingel i utställningen.
 
10.00-10.45 Breakouts omgång 1, se mer längst ner på sidan

11.00-11.45 Breakouts omgång 2, se mer längst ner på sidan

 
11.45-13.00 Lunch
 
13.00 – 13.45 Breakouts omgång 3, se mer längst ner på sidan

14.00 – 14.45 Breakouts omgång 4, se mer längst ner på sidan

 
14.45 – 15.15 Paus. Fika samt mingel i utställningen.
 
15.15 – 16.00 Inspirationstalare Stefan Hyttfors, futurist och Årets talare 2014.  Flera miljarder människor i alla världsdelar har på kort tid fått tillgång till vad som tidigare var exklusiv teknik. Resultatet är ökad förändringshastighet och maktskiften. Barn utan tillgång till skola lär sig läsa och skriva, storstadsbor kan dela bil och sommarstuga med andra istället för att äga allt själva och kryptovalutor gör det möjligt att genomföra transaktioner utan centralbank. Det talas om en sharing-ekonomi och om peer-to-peer, en organisationsmodell som fungerar utan chef. Vi lever i en tid av teknikrevolution och du måste iskallt räkna med att det du gör idag inte behövs om tio år.
 
16.00 – 17.00 Samtal kring Microsofts satsningar och strategier, transformation och nya affärsmodeller med bland andra Sara Kullgren, affärsområdeschef Developer Experience, Erik Bertman, affärs- och marknadsdirektör Microsoft Sverige samt Thomas Dimming från Humagic som bland annat agerar moderator i vårt affärsutvecklingsprogram Shiny Goals. Jonas Alstermark, försäljningsdirektör små- och medelstora företag summerar dagen
 
17.00 – 22.30 After Work. Canapéer och bubbel serveras. Baren är öppen fram till kl 22.00.
 
Fakta

Datum: Torsdag 10 september

Plats: Kistamässan, Arne Beurlings Torg 5, Kista. Stockholm.

Tid: Start kl 09.00, registrering från kl 08.30.

Kostnad: Anmälningsavgiften för Partner Day 2015 är 695 kr.

 
Anmälan

Evenemanget är fullbokat och anmälan stängd. Vid frågor, kontakta projektledare PetroNella Edwardzon.

 
Nominera ditt företag till Partner Awards 2015 

Nomineringen till Partner Awards är nu stängd. Vill du läsa mer om utmärkelsen och årets kategorier kan du göra det här.

 
 
pdsponsorer.jpg

Breakoutpass Microsoft Partner Day 2015

Dagens breakoutpass, fördelat på omgång 1-4. 

 
Breakouts omgång 1, kl 10.00-10.45
 
Utveckla er infrastrukturaffär med Microsoft Azure

Microsofts vision kring Cloud Platform innebär att kunden ska kunna dra nytta av sina existerande investeringar i on-prem miljö men samtidigt få alla fördelarna som molntjänster ger. Med hjälp av Azure kan ni som partner erbjuda snabb tillgång till nya lösningar, kostnadsbesparingar samt kapacitet vid behov. Under detta pass går vi igenom några spännande säljscenarios samt tittar på hur ni som partner kan utveckla er affär genom att hjälpa era kunder dra nytta av molnet.

Talare: Sara Selldahl, produktchef Cloud Platform

 
Vad är nytt i Office 365?

45 nyheter från Office på 45 minuter

Talare: Daniel Siberg, Affärsområdeschef Microsoft Office Division samt produktmarknadschefer för Office/Office 365 Helena Fuchs, Niklas Danell och Helena Kappen

 
Vad händer på den svenska SMB-marknaden?

SMB är det segment som fortsätter att ha den högsta tillväxten för Microsoft. Under detta pass kommer vi titta lite mer på hur det ser ut på den svenska marknaden och vilka affärsmöjligheter som finns för er som partner.

Talare: Susanne Erkenmark, SMB Lead

 
Så säljer och demonstrerar du Windows 10 för företag och organisationer

Äntligen är Windows 10 här och intresset från kunderna är rekordstort! Under detta pass går vi igenom hur du kan presentera och demonstrera Windows 10 för företag och organisastioner. Materialet som används är det som ni själva kan använda i möten med kund.

Talare: Klas Hammar, affärsområdeschef Windows och Surface samt Annica Wallenbro Stojcevski, produktchef Windows

 
ALSO – Cloud is the new black

IT-distributören ALSO Sweden AB om sin syn på framtiden av molntjänster och styrkan av att samarbeta med en distributör. Vilka är de ekonomiska och personliga fördelarna samt hur mycket tid du som partner kan spara genom vårt samarbete? Cloud Specialist Carl-Henrik Hörnkvist presenterar hur ALSO som distributör kan tillföra mervärde i denna snabbt förändrande tjänstevärld och hur verktyget ALSO Cloud Marketplace är den stark del i ALSOs strategi framöver. Det är ett verktyg som samlar många olika molntjänster, förenklar beställningar, tar bort ekonomisk risk och hjälper dig nå dina kunder snabbare. Du får också lyssna på IT-partners som redan idag använder verktyget och hur det hjälpt dem i deras dagliga arbete.

Talare: Carl-Henrik Hörnkvist, ALSO Sweden AB

 
Breakouts omgång 2, kl 11.00-11.45
 
Vad behövs för nästa generation beslutsstöd med IoT, Big Data, Machine Learning och Power BI?

Beslutsstöd (Business Intelligence) har gått om affärssystem och står idag högst upp på verksamheternas prioritetslista. Konkurrensen på marknaden driver ett behov av ökade insikter för att kunna fatta bättre beslut. Samtidigt har teknikutvecklingen tagit enorma kliv framåt de senaste åren. Idag utgör traditionell rapportering över 90 % av BI-lösningarna. Med ny teknologi så finns idag mycket stora affärsmöjligheter i att leda kunderna in i nästa generation av beslutsstöd. Under detta pass tittar vi på möjligheterna, vad som krävs samt vad det innebär för er som partner.

Talare: Tommy Flink, Data Insight Lead

 
Nya affärsmöjligheter i Office 365 för dig som infrastrukturpartner

Hälften av våra enterprisekunder kör nu Office 365. Vilka möjligheter skapar det för dig som infrastrukturpartner? Vi går igenom Microsofts hela molnplattform (Azure, Office 365, EMS) från ett affärsperspektiv för sig som expert på infrastruktur.

Talare: Niklas Danell, produktmarknadschef Office/Office 365 samt Christer Olsson

 
Marknadsföring SMB – öka ert värde och vinn fler affärer med rätt digital markandskommunikation

Vi vet att såväl era befintliga som potentiella kunder gör en stor del av sin reserach via webb och sociala medier. Vi vet också att detta i många fall (över 60 %) är beslutsgrundande vid val av leverantör. Vilka förändringar krävs för att möta och dra nytta av detta förändrade köpbeteende? Effektiv digital marknadsföring enar sälj- och marknad samt bygger på relevanta insikter om kund och behov. Här tittar vi på hur Microsoft kan hjälpa er att komma igång samt ger konkreta exempel. Du får också en kort genomgång av årets kampanjer, aktiviteter och resurser.

Talare: Annika Ferlin, partnermarknadschef SMB

 
Windows as a Service och säkerhet i Windows 10

Med Windows 10 kommer vi kontinuerligt leverera inte bara säkerhetsuppdateringar utan även uppgraderingar med ny funktionalitet. Under detta pass går vi igenom Windows Update for Business och hur man skall tänka och planera de olika alternativ som finns för olika typer av användare. Vi går också igenom de nya säkerhetsfunktionerna i Windows 10.

Talare: Annica Wallenbro Stojcevski, produktchef Windows samt Björn Axell, teknisk säljspecialist Windows 10

 
Tech Data – så kan Tech Data hjälpa dig att skapa lönsammare molnaffärer

Innan sommaren lanserade Microsoft CSP (Cloud Solution Provider) för en bredare publik. CSP ger dig som återförsäljare möjlighet till egen direkt månadsfakturering av Microsofts populära molntjänster. Vi presenterar vårt verktyg Stream One och vilka fördelar det ger dig så att du kan göra ännu fler, bättre och lönsammare molnaffärer.

Talare: Dan Cederhage, Cloud Solutions Director Nordics, Tech Data

 
Breakouts omgång 3, kl 13.00-13.45
 
Utöka din kundaffär med de snabbt växande mobiltetstjänsterna i Microsoft Azure

Den mobila appen är normen. Hur kan jag då göra mer affärer runt mobilitet enkelt, säkert och snabbt oavsett klientplattform? Vi går igenom portföljen av tjänster i Azure såsom Active Directory Premium, Rights Management, Intune, Remote App samt Mobile services och hur du bygga en affär runt dessa. Passet riktar sig främst till dig som jobbar med klientinfrastruktur och/eller Office 365.

Talare: Anders Wendt, Affärsområdeschef Cloud and Enterprise

 
Hjälp dina kunder att sälja mer med Office 365 och Dynamics CRM

Förändringshastigheten ökar, konkurrensen hårdnar och många företag behöver effektivisera sin försäljning. Hjälp dina kunder att bli mer framgångsrika med deras försäljning och ta kontroll över data med med hjälp av Office 365, Dynamics CRM och Power BI.

Talare: Elin Ståhl, Partner Technology Strategist, CRM och Helena Fuchs, produktmarknadschef Office/Office 365 samt Tommy Flink, Data Insight Lead.

 
Sälja molntjänster – likheter och skillnader mot traditionell IT-försäljning

När vi säljer molntjänster ser vi nya beslutsfattare hos kunderna och nya typer av krav. Säljarens roll går mer mot rådgivare och utmanare än att tillgodose ett av kunden färdigdefinierat behov. Under detta pass går vi igenom säljarens nya roll och sätt att jobba effektivt på SMB-marknaden.

Talare: Peter Nicks, affärsutvecklare molntjänster

 
Så säljer du den moderna arbetsplatsen med Surface och andra Windows-enheter

Med det rekordstora intresset för Windows 10 öppnar sig även möjligheter att sälja in en ny och modern arbetsplats med nya enheter. Under detta pass går vi igenom hur du säljer den moderna arbetsplatsen med 2-i-1 enheter såsom Surface och andra enheter från våra OEM-partners.

Talare: Joakim Karlén, produktmarknadschef Surface

 
Ingram Micro – Ingram Micro + SkyKick = framgång i molnet

För att bli framgångsrik i molnaffärer behövs stöd från en kompetent distributör och moderna verktyg för migrering och administrering av kundens miljö.Ingram Micro berättar om det nya licensprogrammet CSP och visar hur enkelt det är att göra affärer med hjälp av Ingram Micro Cloud MarketPlace. SkyKick visar sina nya tjänster inom backup och administration av Office 365.

Talare: Talare: Martin Svennberg, Ingram Micro och Robin Kellet, SkyKick

Breakouts omgång 4, kl 14.00-14.45

 
Nya affärsmöjligheter med verksamhetsapplikationer i Azure / Hjälp era kunder digitalisera sin verksamhet med LOB-appar i Azure

Hur ska en CIO stötta digitaliseringen av sin verksamhet? Under 2016 uppskattar Forrester att verksamhetsappar och system för att interagera med kunder kommer att växa till 55 % av den totala IT-budgeten. Med Azure App Service kan ni på ett snabbt och enkelt sätt bygga applikationer i Azure som skalar dynamiskt efter behov, oavsett plattform. Azure App Service is hAPPening och under detta pass tittar vi på hur ni som partner kan dra nytta av detta och skapa nya affärsmöjligheter tillsammans med era kunder.

Talare: Sara Selldahl, produktchef Cloud Platform

 
Nya affärsmöjligheter i Office 365 för dig som lösningspartner

Den digitala eran är här och många företag är pressade att snabbt anpassa sin verksamhet. Här behövs guidning från er experter inom områden som Skype for Business, Project Online, SharePoint, Office Graphs, Groups och Next Gen Portal. Vi berättar vad som händer under året och vilka satsningsområden som är högaktuella.

Talare: Niklas Danell och Helena Fuchs, produktmarknadschefer Office/Office 365 samt Mattias Edlund och Niklas Dahlgren, lösningsspecialist

 
Office 365 för SMB-marknaden

Office 365 är Microsofts snabbast växande produkt någonsin och vi ser hur tillväxten fortsätter. Under detta pass tittar vi på hur ni kan tjäna pengar på Office 365, kringtjänster och merförsäljning. Vi kommer även se hur ni rent strategiskt och taktiskt kan driva er Office 365-affär framgångsrikt.

Talare: Peter Nicks, affärsutvecklare molntjänster

 
Hur kan ni som partner tjäna pengar på Windows 10 och enheter för en modern arbetsplats?

Varför ska en SMB-kund gå över till Windows 10 och hur kan ni som partner tillvara intresset och tjäna pengar när många kunder kan uppgradera gratis?

Talare: Klas Hammar, affärsområdeschef Windows och Surface samt Alexander Hansson, lösningsspecialist

 
Att vara hoster i en snabbt föränderlig värld

Aldrig förr har förändringen för Service Providers varit större. Det som tidigare var enkla affärer med lönsamma hosted Exchange-kunder är inte längre en möjlighet. Hur ska man förändra sin affärsmodell för att kunna nyttja de fördelar som de stora molnleverantörerna har? Vi presenterar Microsofts syn på hur vi tillsammans kan skapa vinnande affärer med lönsam lokal hosting.

Talare: Anders Fuchs och Roger Morell

Azure Marketplace – hur kan ni som partner tjäna pengar på applikationer på Azure Marketplace?

Enklaste vägen att ta Azure till era kunder är att sälja de lösningar som redan finns i Azure. Vi kommer att visa er Azure Marketplace – vad ni kan hitta där och hur kan ni dra nytta av det. Möt en ISV (Independent Software Vendor) som utifrån deras applikation berättar hur ett möjligt samarbeta kan fungera och hur ni kan tjäna pengar på det.

Talare: Beda Grahn, marknadschef DX samt Björn Eriksen och Urban Falk, affärsutvecklare

 
 
 
Itkanalen.jpg

 
 
* Är du inte med i vårt gemensamma Yammer-nätverk än? Microsoft Partner Network Sverige är öppet för alla medlemmar i MPN och förutom den övergripande dialogen finns här flera grupper du kan gå med i för att diskutera och följa ett visst initiativ eller lösningsområde. Använder du inte Yammer idag, här får du tips på hur du kommer igång.