Som ni säkert redan sett och hört händer det mycket kring Office 365 just nu. Här kommer några ord från Niklas Danell, produktchef för Office 365 om just detta:

Som ni säkert har noterat så har vi släppt en rad nyheter i Office 365 som har nått tidningarna. Jag tänker främst på Delve, Office Video, Groups, ökningen till obegränsad lagring i OneDrive, samarbetet med Dropbox samt Office for iPhone/iPad/Android-uppdateringarna. En detaljerad lista över vad som är nytt i oktober hittar du här: What’s new: October 2014. Hela roadmapen finns här.
 
Jag vill med denna post försöka ge en övergripande bild som sammanfattar nyhetsflödet. Men först så vill jag peka på två viktiga resurser för er som partner:
  1. Om du vill dema alla nyheter så kan ni enkelt skapa en demotenant på Office Division Demos.
  2. Om du vill lära dig allt om hur man säljer Office 365, gå till Drumbeat.
Då så, med det sagt, låt oss gå tillbaka till utvecklingen i Office 365. Ni har garanterat inte missat Satya Nadellas vy på IT som en värld av Cloud First & Mobile First. Där vi som företag ska levererar en plattform i molnet som möjliggör för er att bygga lösningar som våra gemensamma kunder kan använda för att bli så produktiva som möjligt.
 
Office 365 är en viktig del av denna vision då den tillför produktivitetsverktyg till plattformen som kan användas direkt som SaaS eller ingå i de lösningar som ni skapar på resten av plattformen.
 
Nyheterna den senaste tiden speglar denna vision.
 
Först så säkerställer vi att alla kan arbeta produktivt med Office-klienten oavsett vilken typ av enhet de har. Både iPhone och iPad-appen uppdateras med mängder av nyheter och vi annonserar även en Office-klient för Android-plattor.
 
Sedan har vi fokuserat på att de dokument som skapas i dessa appar sparas i OneDrive och att de då kan synkas mellan alla enheter. Därför tar vi bort begränsningar och ökar storleken på filer som kan laddas upp samt har ökat lagringskapacitet till obegränsad per användare!
 
Med kundens data i OneDrive så kommer de kunna samarbeta mycket enklare med hjälp av Office Groups som syr ihop alla våra tjänster i en samarbetsskontext, både internt och exgternt. Med Groups kan ni verkligen arbeta som ett nätverk istället för inom respektive grupp eller division. Läs mer här: Delivering the first chapter of Groups in Office 365
 
Groups är som gjord för att dema för kund. Alla som ser det vill börja jobba med Groups! Ni som är SharePoint-partner kommer att kunna stötta i skapandet av allt från informationsstruktur till bygga SharePoint-lösningar runt Groups.
 
När då kunden flyttar in sitt samarbete i OneDrive och Groups så kan vi använda Delve för att aggregera upp all information som är viktig för en användare. Delve är ett BI-verktyg som inte jobbar med ekonomisk information som stöd i beslut, utan lyfter all relevant data/kunskap som finns i en organisation kopplad till en arbetsuppgift, ett team eller ett beslut. Man kan fråga sig vad som är viktigast faktiskt… Läs mer om Delve här.
 
Slutligen. Vi har en hel hög med lösningar runt hörnet, de mesta finns att läsa på i vår roadmap, men jag lovar er att vi kommer att överraska positivt även utöver det som finns där. Det kommer att vara roligt att vara Office 365-partner under 2015, det kan jag lova!
 
Hör gärna av er om ni har frågor.

Jag finns bland annat i Yammer-gruppen* Office 365 Sverige.

 
Niklas Danell

 
* Är du inte med i vårt gemensamma Yammer-nätverk än? Microsoft Partner Network Sverige är öppet för alla medlemmar i MPN och förutom den övergripande dialogen finns här flera grupper du kan gå med i för att diskutera och följa ett visst initiativ eller lösningsområde. Använder du inte Yammer idag, här får du tips på hur du kommer igång.
 
 
11 november, 2014