Ni som följer Office Bloggen (http://blogs.office.com) har noterat att vi under våren har släppt en hel del nyheter i Office 365. Vi pratar ett 100-tal funktioner sedan vi lanserade den sista större uppdateringen förra våren. Här kommer några ord från Niklas Danell, produktchef för Office 365 om just detta. Niklas ger oss också ytterligare detaljer kring den ökade lagringen för OneDrive for Business samt uppdateringen för Office för iPad som släpps idag:

Ett flertal av den senaste tidens nyheter i Office 365 har fått stor uppmärksamhet för den innovation som ligger bakom, jag tänker på bland annat Office Graphs och Unified Groups som vi presenterade på SharePoint-konferensen. Dessa är så pass innovativa att vi måste fundera på hur vi kan hjälpa våra gemensamma kunder att dra nytta av den nya tekniken och arbeta på ett mer effektivt sätt. Jag kommer att återkomma till den frågan i senare inlägg. För bakom de stora utvecklingsområdena så växer Office 365 vidare i mindre utvecklingssteg, vi kallar det Evergreen. Det är denna utveckling som jag vill peka på med detta inlägg. För våra månatliga förbättringar leder till två konkreta saker som vi måste vara duktiga med att kommunicera till våra kunder:
  1. En Office 365-kund köper en tjänst idag som kommer att ha en bättre prestanda och kapacitet redan om några månader. Det är en ganska logisk utveckling egentligen. Ni som jobbat länge i branschen vet att Moore´s Law var kusligt precis när den förutspådde att utvecklingen av transistorer gjorde att kapaciteten fördubblades var 18 månad när det kom till processorkraft. Den utvecklingen har fortsatt, men nu i molnet. Våra molntjänster växer så det knakar och vi bygger nya datacenters varje år i Europa. Ni som byggt ett nytt datacenter vet vad ett sådant nybygge gör för kostnaden per processorkraft men även för prestandan. Vi kan helt enkelt dra nytta av den senaste tekniken hela tiden. Det är denna utveckling som kunderna ser i tex gårdagens nyhet kopplat till OneDrive for Business (detaljerad info om detta nedan)
  2. Vi har möjlighet leverera ny funktionalitet snabbt baserat på er feedback. Ta till exempel Office for iPad som vi släppte för lite över en månad sedan, vi fick feedback direkt att det saknades en möjlighet att skriva ut från apparna. Nu, några veckor senare, så kommer kunder som startar Office på sin padda kunna skriva ut. Detta är ett litet exempel men jämför gärna med hur det var när vi släppte ny funktionalitet med tre års cykler. Det är alltså viktigare än tidigare att ni fortsätter mata in feedback från era kunder till oss. För att underlätta det så har vi i nästan samtliga klienter i Office 365 en liten smiley uppe i högra hörnet. Klickar man på den så kan man ge feedback direkt till produktgruppen på funktionalitet som man vill ha ändrad/utvecklad. Jag är tacksam om ni lägger den tiden, så skapar vi en bättre tjänst tillsammans.
Veckans nyheter i detalj:
 
OneDrive for Business
  • Lagringen för OneDrive for Business ökas från 25 GB till 1 TB per användare. Nya och gamla kunder kommer att märka att storagekapaciteten på användarnas konton kommer att öka någon gång den närmaste månaderna allt eftersom vi rullar ut detta.
  • Alla som köper Office 365 Pro Plus får med det även OneDrive for Business. En kund som bara vill köpa Office kan alltså välja mellan en Office som licensieras per enhet eller en där de får 5+5+5 installationer samt 1 TB lagring i OneDrive. I de flesta licensformer så är kostnaden den samma. Kort sagt så bör de flesta välja Office 365 Pro Plus
  • Vi kommer hjälpa kunder att migrera sina filer till OneDrive for Business. Kunder som väljer att köpa ovan får stöd från oss att ta in av er för att migrera filer. 5000, 12000 eller 20 000 dollar beroende på hur många de är.
Uppdatering 1.01 för Office for iPad

Denna uppdatering landar under dagen och innehåller bland annat möjligheten att skriva ut, Smartguides i Powerpoint samt Autofill i Excel. Mer info här: Office for iPad

 
Hör gärna av er om ni har frågor. Jag finns bland annat i Yammer-gruppen* Office 365 Sverige och jag hoppas få möta så många som möjligt av er under Partner Live! 15 maj.
 
Niklas Danell

 Produktchef Office 365, Microsoft Sverige

 
 
* Är du inte med i vårt gemensamma Yammer-nätverk än? Microsoft Partner Network Sverige är öppet för alla medlemmar i MPN och förutom den övergripande dialogen finns här flera grupper du kan gå med i för att diskutera och följa ett visst initiativ eller lösningsområde. Använder du inte Yammer idag, här får du tips på hur du kommer igång.
 
30 april, 2014