Med kampanjen Nutidssäkra Sverige vill vi visa dagens möjligheter med IT på ett enkelt sätt som är lätt att ta till sig. Kampanjens fungerar dels som ögonöppnare för möjligheterna med IT och bjuder även på naturliga ingångar till mer djupgående samtal med affärsnytta, lönsamhet och effektivitet i fokus. Primär målgrupp är små och medelstora företag.

Nutidssäkra Sverige är vårt sätt att visa hur våra gemensamma kunder kan förflytta sig från där de befinner dig i dag till det du vill uppnå här och nu.

Med Nutidssäkra Sverige som det övergripande budskapet finns inom kampanjen fyra delar utifrån aktuella lösningsområden: Öka din tillväxt, Jobba var du vill, Vårda dina kunder och Skydda din verksamhet. Väljer ni att driva kampanjen finns omfattande stöd och material för att driva träffsäkra och relevanta aktiviteter mot era kunder, befintliga som nya.
 
 
Material uppdateras och kompletteras löpande. En rekommendation är också att ta del av de kurser och workshops du som partner erbjuds inom bland annat affärsutveckling, social selling och digital marknadsföring - information finns i Marknadskalendern SMB.  
 
 
Marknadsmaterial och presentationer

Marknadsmaterial och presentationer att använda finns att hämta på Partner Marketing Center (PMC) under Nutidssäkra Sverige (översiktssida). Här hittar du:

För era förberedelser (ej att använda mot kund)

Se över er profil på Pinpoint och öka era chanser till leads

Alla aktiviteter mot kund som drivs av Microsoft hänvisar till Pinpoint för dem att hitta en Microsoft-återförsäljare. Se till att ni har en uppdaterad profil på Pinpoint med relevanta nyckelord och erbjudanden. Läs mer om Pinpoint samt få tips för din profil här. Tips! I Yammer-gruppen* Marknadskalendern SMB FY16 finns textförslag för att presentera ert erbjudande via Pinpoint.

 
Marknadskalendern SMB – håll dig uppdaterad

Håll dig uppdaterad kring kampanjen genom Yammer-gruppen* Marknadskalendern SMB FY16. Här delar vi också med oss av löpande tips och tankar kring marknadsföring.

 
Det är också här du kan ta del av filen Marknadskalendern SMB FY16 med en översikt av samtliga kampanjer, aktiviteter och resurser under året. Samt användbar information om exempelvis trender, målgruppen SMB och Microsofts ökade fokus på digital marknadsföring.
 
Microsofts aktiviteter mot kund

Via kampanjsidan microsoft.se/nutiden får kunden information om och argument för att nutidssäkra sin verksamhet med möjlighet att fördjupa sig inom de fyra lösningsområdena.

Via vår blogg för små och medelstora företag ges varje vecka uppdateringar kring utmaningar och lösningar för målgruppen, kopplat till dessa fyra områden.

 
Via båda dessa ges möjlighet för kund att komma i kontakt med er partner för köp eller diskussion kring lämpliga lösningar, detta via Pinpoint.
 
Trafik till sajt och blogg drivs via bland annat banners, mejlutskick, evenemang och aktivitet i våra sociala kanaler. Vi jobbar också med kundcase för att visa nyttan med att befinna sig i #nutiden.
 
Tips att dra nytta av
  • Det Nya Arbetslivet (DNA) är en bevisat stark dörröppnare för samtal kring att nutidssäkra sin verksamhet. Läs mer
  • Supporten för Windows Server 2003 upphörde den 14 juli 2015. Använd Nutidssäkra Sverige för att prata med dina kunder om hur de kan migrera och nutidssäkra sin plattform. Läs mer
  • Microsoft Dynamics. Specifikt material för Nutidssäkra Sverige finns för Microsoft Dynamics ERP och Microsoft Dynamics CRM Online.
  • Windows 10. Det nya material som finns för Windows 10 linjerar med Nutidssäkra Sverige, se/hämta från PMC
  • Sociala medier. Specifika texter att använda/utgå från finns att hämta via Yammer*.
Frågor?
Har du frågor eller funderingar kring kampanjen, det material som finns och kommer – ställ dem i Yammer-gruppen* Marknadskalendern SMB FY16.
 
 
* Är du inte med i vårt gemensamma Yammer-nätverk än? Microsoft Partner Network Sverige är öppet för alla medlemmar i MPN och förutom den övergripande dialogen finns här flera grupper du kan gå med i för att diskutera och följa ett visst initiativ eller lösningsområde. Använder du inte Yammer idag, här får du tips på hur du kommer igång.

 
Uppdaterad 17 november 2015