Microsoft Azure är en ständigt växande samling integrerade molntjänster för analys, databearbetning, databaser, mobila appar, nätverk, lagring och webb – som ger en snabbare och mer produktiv utveckling, samt lägre kostnader.
Mer om Microsoft Azure

Microsoft satsar stort på att låta partners få ut maximalt värde från denna öppna och flexibla molnplattform – både internt och för våra gemensamma kunder. Därför finns ett stort urval resurser och förmåner kring Microsoft Azure, tillgängliga för medlemmar i Microsoft Partner Network.

 

Vad är Microsoft Partner Network?

Microsoft Partner Network (MPN) är Microsofts globala partnerprogram, och har idag ca 3000 medlemsföretag i Sverige. Programmet är anpassat för alla utvecklare, återförsäljare och IT-företag som arbetar kring Microsofts produktplattform.

Partnernätverket är helt kostnadsfritt att gå med i som nätverksmedlem, men partners som utmärker sig kan bli kompetenspartner på Silver eller Guldnivå och få tillgång till förmåner, incitamentsprogram, resurser och exponering. Är man inte redo för att kvalificera sig till en kompetens finns även partnerprenumerationen Microsoft Action Pack, som ger mycket prisvärda förmåner särskilt riktade till mindre partnerföretag.

Om man inte är Microsoftpartner idag är det lätt att ordna. I Microsofts svenska Partnerblogg finns en guide för hur man blir partner med Microsoft, och kommer igång med Microsoft Partner Network.

 

Delta i diskussionen kring Microsoft, Partnerskap och Azure

Som medlem i MPN har du tillgång till vårt svenska Yammernätverk, med över 3400 medlemmar från svenska partners och Microsoft Sverige. Här diskuterar vi produkter, lösningar och aktiviteter, och delar viktig information till partnerledet.

Om du inte redan är medlem finns tips på hur du kommer igång här. För att anslutas måste du ansöka med en företags-mailadress kopplad till en aktiv Partner i MPN.

I Yammernätverket finns flera diskussionsgrupper, bland annat gruppen Microsoft Azure Sverige. Vi ser fram emot att diskutera Azure med er i gruppen!

 

 

Azure Skills
Kostnadsfria utbildningar inom Microsoft Azure för dig och dina medarbetare

Under våren 2017 har hela världen en chans att gå helt kostnadsfria Azureutbildningar, ledda av branschens ledande Azure-expeter. Initiativet kallas Azure Skills, och löper t.o.m. 30 juni. Kurserna kan påbörjas när som helst under denna tid.

 

Lyft din expertis ytterligare – Bli officiellt Certifierad i Azure

Som en del av initiativet erbjuder vi även rabatterade Exam-vouchers för Azure-certifieringar. Vill man gå vidare i sin kompetensutveckling efter sin kostnadsfria kurs kan man gå en förberedande utbildning hos en av våra svenska Learning Partners (utbildningskostnad tillkommer), och utnyttja dessa vouchers för att betala för slut-examineringen.

Nytt: Erbjudanden kring Certifierings-grundande kurser ingår nu i initiativet! Du finner kurs-erbjudanden här

Vill du veta mer om hur Azure-certifieringar går till? Se denna guide (kräver Yammer-tillgång)

Tips: Håll utkik efter-, eller fråga efter MOC-On-Demand, vilket är en helt ny kursform som låter dig ta fulländade Microsoftcertifieringar på distans och på egen tid. Erbjudandet nedan innehåller denna typ av distanskurs.

Ytterligare utbildningar som anordnas kring Azure (på svenska och engelska) kommer att publiceras i Utbildningskalendern. För att hitta dem, ställ in filter via rullgardins-menyn [Technology].

 

 

 

 

Kom igång att med sälja Azure
Bli Cloud Solution Provider genom en av våra distributörer

Cloud Solution Provider (CSP) är det enklaste och mest förmånliga licensupplägget för att sälja Azure. Som återförsäljare för Azure rekommenderar vi att arbeta som CSP via en av våra CSP-distributörer, som kan hjälpa er att komma igång och att stötta era kunder.

Om ni redan är CSP eller jobbar med en Microsoft-distributör kan denne hjälpa er med att komma igång med CSP och Azure i CSP. Vi rekommenderar nedanstående distributörer:

ALSO

Crayon

Ingram Micro

Tech Data

Mer informationsmaterial om Azure i CSP finner du här

Mer information om CSP-modellen via distributör finner du här

 

 

 

 

Azurekompetensen Cloud Platform
Visa upp- och belönas för er expertis och framgång

logo

Cloud Platform är den kompetens som bevisar er expertis inom Microsoft Azure. Den är Microsofts kvalitetsstämpel för alla partners som driver användning av Azure hos kunder.

Förutom de grund-förmåner (Core Benefits) som ni får som kompetenspartner ger Cloud Platform särskilda förmåner:

 

 

☁ En dedikerad kontaktperson för Microsoft Partner Network (MPN Concierge) som hjälper er att utveckla er molnaffär genom att få maximal nytta av era resurser i MPN.

 

☁ Ett stort antal Microsoftlicenser för internbruk:

 • Azurekredit: $6000 (Silver) eller $12000 (Guld) varje medlemskapsår (gäller utöver de $100/mån ni har som kompetenspartner, och utöver MSDN-kredit)
 • Visual Studio Enterprise med MSDN (5 st för Silver, 25st för Guld)
 • (inom kort) N-1 versionsflexibilitet. Möjlighet att rulla tillbaka versionen av alla era interna licenser för cloud-tjänster, för att matcha kundens version.
 • Mycket mer, inkl. obegränsade demolicenser för över 30 olika Microsoftprodukter

 

☁ Dra nytta av Microsofts varumärke med En kompetenslogotyp (även intygsbrev och för era kompetenser i MPN). Guldpartner-logotypen innefattar Microsofts logotyp – exempel här ovan.

 

☁ Möjlighet att gå med i incitamentsprogram för Azurekonsumtion.

 

☁ Obegränsade supportincidenter för Microsofts molntjänster med Signature Cloud Support – en eskalerad supportkanal för att hjälpa era kunder

 

 Mycket mer

 

Hur blir vi kompetenspartner inom Cloud Platform?

Det finns 5 krav för kompetenspartner inom Cloud Platform. Dessa är kortfattat: MPN-Medlemskap, Prestation på marknaden, Utbildning, Kundreferenser och årsavgift. Förutom medlemskap och årsavgift kan kraven uppfyllas i valfri ordning.

 1. Först: Gå med i Microsoft Partner Network och fyll ut er partnerprofil i Partner Membership center
 2. Registrera Azurekonsumtion för $15 000 (Silver) eller $100 000 (Guld) från de senaste 12 kalendermånaderna.
  • Detta sker genom att kunden själv anger er som Digital Partner of Record (“DPOR” Mer info längre ner på sidan) för deras Azure-subscription.
  • Om era kunder använder en applikation byggd i er egen Azuremiljö så kan ni ange er själva som DPOR för ert eget Enterprise-avtal.
  • Om ni sålt Azure via CSP kopplas ni automatiskt till kundens subscription.
 3. Utbilda och certifiera en (Silver) eller två (Guld) medarbetare inom varsin Azure-certifiering. Utnyttja gärna rabatterade examinerings-vouchers från Azure Skills (information här ovan). Kvalificerande certifieringar listas på kompetenssidan, under fliken Requirements. Se till att dessa två medarbetare associeras till er organisation i MPN för att uppfylla utbildningskravet.
 4. Be 3 st (Silver) eller 5 st (Guld) av era Azure-kunder att lämna en formell kundreferens för ert arbete med dem
 5. Slutligen: Betala årsavgiften för guldpartner (25 000 SEK) via Partner Membership center.

Om man redan är silverpartner kan man uppgradera till Guld, och blir då guldpartner under resten av sitt innevarande medlemskapsår utan extra kostnad.

 

 

 

 

Partner of Record för Azure
Få ert arbete med Azure att räknas

Som Digital Partner of Record (DPOR) får ni era kunders Azurekonsumtion räknad mot inträdeskrav för kompetenser i MPN, närmare bestämt till Cloud Platform. Partner of Record är även mätetalet som används för ett flertal Incitamentsprogram för Microsoftpartners.

Systemet fungerar som så att kunden anger er som sin designerade partner för en viss Azure-subscription, via sin Azureportal . Endast en partner kan vara DPOR för en subscription – Den partner som driver kundens användning av Azure i det kontot är den partner som ska stå som DPOR.

För Azurekunder ni har genom CSP kopplas kundens subscription till den säljande partnerns organisation automatiskt. Kom dock ihåg att ni eventuellt stöttar andra kunder kring deras Azure-konton, även om kunden köpt Azure genom en annan kanal och/eller licensform. I de fallen bör ni se efter om ni kan bli DPOR för kundens subscription enligt ovan.

Guide för att bli POR i Azure:
Attaching DPOR for Azure

Mer om Partner of Record:
http://aka.ms/POR

 

 

 

 

Azure Mentor Program
Rivstarta er Azure-affär med direktstöd från Microsoft

Azure Mentor Program (AMP) är ett 6 månader långt intensiv-program med syfte att sätta fart på er Azure-affär och accelerera er Azure-försäljning. Målet är att ni efter programmet ska ha rullat ut 5 Azurelösningar, ha uppnått kompetensen i Cloud Platform på Silvernivå, och ha det ni behöver för att bygga en lönsam business kring Azure och/eller EMS.

Minimkrav för att bli antagen till AMP är:

 • 3 befintliga Azurekunder
 • Action Pack eller minst en Kompetens i Microsoft Partner Network
 • En dedikerad teknisk resurs hos ert företag för att jobba ihop med Microsoft kring AMP under programmet
 • 3-5 opportunities att stänga inom de kommande 6 månaderna, värda minst $500/mån vardera
 • Commitment till att bygga en verksamhet runt Azure/EMS värd $15000/år inom 6 månader efter att programmet avslutas

Läs mer om Azure Mentor Program här

För mer information, och för att ansöka till programmet när kraven ovan är mötta, kontakta Anton Bergwall på a-anberg@microsoft.com

 

DevChat och Advisory Hours
Rådgivning kring Azure i MPN och obegränsat utvecklingsstöd

Alla Microsoftpartners har möjlighet till obegränsad rådgivning kring utveckling i Azure (och Office 365) – direkt från Microsofts experter via DevChat!

NYTT: Nu ger vi alla partners i MPN fri tillgång till rådgivningsförmånen Technical Presales Assistance inom Azure App. Development! Här kan man bl.a. få exklusiva webinarier och 1:1-konsultationer. Kom igång här

Ytterligare rådgivning kring andra Azure-områden kan ni få genom att utnyttja de Advisory Hours ni har som Action Pack- eller Kompetenspartner. Här finner du en video-guide för hur det går till

Skapa en Advisory Request här

 

 

 

Azure Internal Use Rights
Utnyttja den Azure-kredit ni har via MPN

Som Microsoftpartner med Action Pack, Silverkompetens eller Guldkompetens har du tillgång till Azure-kredit som Internal Use Right (IUR). Denna kan användas för valfritt internt ändamål. Varför inte testköra en paketerad lösning från Azure Marketplace?

Actionpack- och Kompetenspartners får $100 USD i månaden. Partners inom kompetensen Cloud Platform får dessutom en summa azurekredit varje medlemskapsår: $6 000 för Silver eller $12 000 för Guld inom kompetensen.

Denna förmån gäller även utöver den Azurekredit som följer med eventuella MSDN-licenser ni har som partner.

Tips på hur ni kan använda er Azure IUR

Guide för hur du aktiverar din Azurekredit

 

 

 

Vart vänder vi oss om vi behöver hjälp?

 

 

 

 

Åter till Svenska Partnerbloggen ⇨