Välkomna tillbaka!

Nu är vi alla tillbaka från semestern och affärerna har kommit igång. Här på Microsoft är vi nu en bit in “Fiskalåret 2017”, eller FY17 som det ofta kallas. Det nya året innebär som vanlig en hel del förändringar och uppdateringar inom hela verksamheten – så även i vårt arbete ihop med er partners.

 

Kommunikation och nyheter

Under det kommande året flyttar vi mer av vår kommunikation till Yammer – vårt sociala nätverk för företag. Fördelen är att man som partner kommer kunna få uppdateringar kring man är mest intresserad av, genom att gå med i grupper för t.ex. Office365 eller Dynamics NAV. Men framförallt kommer ni att kunna föra en dialog direkt med oss på Microsoft och med era branschkollegor i Microsoft Partner Network. Om du inte redan använder vårt partnernätverk i Yammer finns tips på hur du kommer igång på //aka.ms/MPNSverige

Partnerbloggen har flyttat till //aka.ms/Partnerbloggen. Här finner du svar på de vanligaste frågorna kring Partnerprogrammet. Om du inte får svar via bloggen är du välkommen att fråga oss i Yammer! För allt som rör ert medlemskap i MPN kan ni även få direkthjälp från partnersupporten: //blogs.partner.microsoft.com/mpn-sweden/support-for-dig-som-ar-partner-till-microsoft

 

 

Dags för Partnernöjdhets-undersökningen
Vi vill gärna ha din feedback!

Varje år genomför vi på Microsoft undersökningen ”Customer & Partner Experience” (tidigare ”Global Relationship Study”) som är en del av vårt löpande jobb för att förbättra vår relation till er partner, samt våra kunder. Nu är det dags för höstens undersökning, som pågår 3-18 oktober. Många av er har redan fått inbjudan till undersökningen.  Avsändaradressen för inbjudan är feedback@e-mail.microsoft.com (kolla gärna att avsändaren inte är blockerad)

Vi skulle uppskatta ert medverkande – undersökningen tar uppskattningsvis 20 minuter att fylla i. De flesta av de förändringar som genomförts i partnerprogrammet kommer som ett resultat av de önskemål vi fått av partners!

 

 

30 oktober är sista tillfället för att förnya utgående kompetenser i MPN Evolution

Är ni inom er förnyelseperiod nu i oktober?
Se till att förnya ert medlemskap under oktober om ni vill inneha dessa kompetenser under ytterligare ett medlemskapsår

Förra året annonserade vi att vi genomför en omstrukturering och förenkling av MPN, med syfte att göra kompetenserna mer tydliga och relevanta för alla kunder. Vårt råd till alla partners som påverkas av denna omstrukturering är att se över sina alternativ, och överväga en/flera molnkompetenser för att kunna ta del av de bästa förmånerna framöver. Nästa viktiga datum är den 30 oktober, efter vilket inga av de utgående kompetenserna kommer att kunna förnyas.

Denna deadline påverkas inte av den sedvanliga “grace-period” på 30 dagar som gäller ifall man råkar missa sin förnyelse. Även om missade förnyelser kan åtgärdas efter den 30/10, kommer man då endast kunna förnya de kompetenser som inte avvecklas via MPN Evolution.

Så om ni som partner befinner er inom ert 90-dagars förnyelsefönster, och ni vill behålla utgående kompetenser under 12 månader till, se till att förnya ert medlemskap nu under oktober.

Informationssidan för MPN Evolution i Partnerportalen:
//aka.ms/EvolutionInfo

Interaktiv guidesida för vad MPN Evolution innebär för just era kompetenser:
www.mpnevolution.com

Vårt tidigare blogginlägg ang MPN evolution:
//blogs.partner.microsoft.com/mpn-sweden/forandringar-i-mpn-nu-starks-fokus-pa-molnet-ytterligare/

Har du frågor om MPN Evolution? Partnersupporten kan hjälpa er!
Du når dem enklast via live-chatt på www.mpnevolution.com 
(knappen längst ner till höger), eller via telefon på 08-55 99 00 03

 

 

Microsoft Ignite 2016 avslutades nyligen i Atlanta

Ta del av On-Demandmaterial på //ignite.microsoft.com

Många spännande nyheter annonserades under veckan. Intresset för produktivitet var högt hos deltagarna och de fick bl.a ta del av en ny sync-klient till OneDrive for Business och SharePoint online.

Läs mer om detta och nya tjänster kopplade till säkerhet på www.blogs.office.com

 

Mer än 800 deltagare från svenska partners och Microsoft möttes under Partner Day i Münchenbryggeriet

Det var väldigt roligt att träffa er under partnerdagen, och vi hoppas att ni hade en trevlig och givande upplevelse med oss i Stockholm. Uppföljningsmaterialet finner du i Yammer under Topic: #Nästa Steg (Genväg: //aka.ms/NastaSteg)

Vi gratulerar alla vinnare av Årets Partner och ser fram emot fler inspirerande historier under det nya året!

Om du inte redan gett oss din feedback ber vi dig vänligen att dela med dig om dina åsikter på //aka.ms/EfterPartnerDay

 

 

Detta har hänt kring MPN sedan sist vi hördes

Vi har öppnat fler vägar för att uppnå prestationskraven för molnkompetenserna

Detta sker genom att utöka mätinstrumenten till att omfatta mer än bara Digital Partner of Record. Numera går mätsystemet under benämningen Partner Association, och låter säljande partner, såväl som delegerad admin för en subscription att få prestation räknad mot sina kompetenser (DPOR finns kvar och fungerar precis som tidigare). Upp till 3 partners kan därmed parallellt få credit för kundens konsumtion mot sina MPN-kompetenser, dvs. konsumtionen fördelas inte mellan dem. Vi hoppas att detta underlättar er resa mot molnkompetenser, och även samarbete med andra Microsoftpartners.

 

Vi jobbar vidare mot att underlätta administration i MPN och samla allt på en plats

Under de kommande 18 månaderna börjar en stegvis migrering från Partner Membership Center (PMC) in i Partner Center (som även hanterar CSP). Tills denna är genomförd har vi skapat en ny genomgående guide för PMC.

 

Vi börjar att gå över till en ny Referral Engine

Denna ersätter Microsoft Pinpoint. Det nya systemet kommer att ha tätare integrering med fler av våra kanaler för leads-generering, och göra det lättare för kunder att hitta er. Arbetet pågår, men tills vidare har vi detta informationsdeck och mer information i globala partnerbloggen.

 

Vi har sänkt kraven för kompetensen Small & Midmarket Cloud Solutions

Inkörsporten till molnkompetenserna är nu mer öppen än någonsin. Numera kräver prestationskravet endast 25 Office365-kunder under de senaste 12 månaderna för guldnivå (endast 4 kunder för silvernivå) – och kravet uppfylls oavsett antalet användare hos dessa kunder. Vi hoppas därmed att fler partners (särskilt mindre företag) ska kunna uppnå en molnkompetens och ta del av de bästa förmånerna i MPN.

 

Vi har sänkt examineringskraven för Cloud Productivity

 • Vi har helt tagit bort kraven för produktspecifika examen – examineringskraven kräver nu endast certifierade medarbetare inom kurserna 70-346 och 70-347 (1 MCP inom båda kurser för siliver, 2 MCP:er för guld).
 • Vi räknar nu kostnadsfria EDU SKU:er mot prestationskraven.
 • Prestationskraven mäter nu konsekvent Active Usage inom alla workloads som ingår i Office365 (Exchange Online, SharePoint Online, Skype for Business eller Yammer). Tidigare mättes vissa workloads ännu på säten sålda, vilket upplevdes som svåröverblickat.

 

Du kan alldeles strax uppnå Cloud Platform genom en certifierad applikation eller produkt

Som alternativ till att kvala in genom Azurekonsumtion kan du inom kort certifiera din applikation eller produkt för att uppnå denna kompetens. Vi har även lagt till alternativ för Hosters, Distributörer och Learningpartners. Två nya examen har lagts till bland valbara certifikat för att möta examineringskraven: Exam 70-437 och MCSA: Linux on Azure.

 

Vi har lagt till nya CRM Online-förmåner för kompetenspartners inom Cloud CRM och Cloud Productivity

Ni har nu tillgång till fler IUR:er för CRM Online, samt nya demolicenser för CRM Online Enterprise (istället för endast -Professional), samt många fler workloads inom CRM Online. Se Licenstabellen för IUR:er (s. 13-14).

 

Vi har ännu fler nyheter på ingång för IUR (Interna licensförmåner för Kompetens och Action Pack)

 • Skype for Business PSTN Conferencing kommer till Cloud Productivity- och Communication-partners
 • Cloud App Security kommer till EMM-partners
 • Nya versioner av Windows Server och System Center
 • Förbättrad upplevelse för tilldelningen av MSDN-licenser i Partner Membership Center

 

Vi har förlängt gratiserbjudandet för migreringstjänsten Skykick t.o.m. sista Juni 2017.

Ni som är kompetenspartner eller Action Pack-prenumerant kan även under FY17 migrera era interna Office-användare (upp till 500 interna användare) till Office365 och börja utnyttja era licensförmåner i molnet.

 

Kompetenspartners har en ny uppdaterad partnerlogotyp

Logo Builder kan kompetenspartners nu bygga en godkänd partnerlogotyp som innefattar Microsoftloggan. Ni har även tillgång till skriftliga intyg kring era kompetenser via logo builder, och kan beställa fysiska kompetensplakat via Partner Membership Center (Guide här)

 

Vi har lanserat gratis utvecklarsupport för Azure

Alla microsoftpartners kan nu få tips och stöd för att koda i Azure, direkt från tekniker på Microsoft. Besök //aka.ms/CodeHelp för att få reda på mer.

 

Fler partners får tillgång till MPN Concierge

Partnerprogrammet har många resurser och förmåner för kompetenspartners, och kompetenspartners på guldnivå inom molnkompetenserna har därför möjlighet att få en kontaktperson för hjälp med MPN och utvecklingen av er molnaffär – en “MPN Concierge”. Partners som har en aktiv (“Earned“) molnkompetens på guldnivå hos en HQ-location i Sverige har möjlighet att ta del av denna resurs, och kommer att kontaktas av Concierge-teamet under det kommande året.

Är ni inte guldpartner inom en molnkompetens idag? Vi har gjort det lättare än någonsin att bli guldpartner inom Small & Midmarket Cloud Solutions (men även andra molnkompetenser). Mer info här ovan.

 

 

Detta händer i Oktober och framåt

 • CPE-undersökningen den 3-28 oktober (se ovan)
 • Sista månaden för att förnya utgående kompetenser i MPN Evolution (se ovan)
 • Vill du vara först att se Dynamics 365 den nya generationens intelligenta affärslösningar? Den 11 oktober live-streamar vi från Scott Guthries keynote från användföreningens årliga konferens Summit 2016 i USA: online event.
 • Microsoft Techdays går av stapeln den 16 och 17 november – Det finns ännu platser kvar!

Vi har mycket mer på gång, så se till att hålla dig uppdaterad via Yammernätverket Microsoft Partner Network Sverige!

Yammer Sig
Klicka på bannern för tips om hur du kommer igång

 

 

Åter till Svenska Partnerbloggen ⇨