Ute faller snön, men i molnet är det sommar!

Hoppas att ni haft en riktigt bra månad i Oktober! Det är mycket som händer så här års, och inte minst kring Molnet. Denna månad såg vi bl.a. lanseringen av Dynamics 365, Microsoft Teams och spännande nyheter kring Windows & Devices från New York.

Ett stort tack till alla som deltog i partnernöjdhetsundersökningen under oktober! Er feedback kommer hjälpa oss att göra partnerskapet ännu bättre för er.

Som nämnt flyttar vi mer av vår kommunikation till Yammer. Om du inte redan använder vårt partnernätverk i Yammer finns tips på hur du kommer igång på //aka.ms/MPNSverige

Partnerbloggen ligger numera på //aka.ms/Partnerbloggen. Här finner du svar på de vanligaste frågorna kring Partnerprogrammet.

 

 

 

MTD_mailfoten

Missa inte årets största event, och en möjlighet att utbilda dig och dina medarbetare. Microsofts största konferens i Sverige för IT -tekniker, utvecklare och IT-beslutsfattare. Gör som tusentals andra i branschen, ta med kollegorna, och upplev två dagar fyllda av innovation och inspiration! //techdays.se

Här anordnas drygt 100 sessioner, 12 parallellt, presenterade av internationella och svenska talare. Ta del av  ett härligt myller av kul inslag, innovativa och spännande lösningar, och många människor att inspireras av. Och att du lämnar konferensen fylld med ny kunskap och många erfarenheter rikare.

  • Pre-conf tisdag 15 november – 9 olika områden att välja bland.
  • Barkväll för alla tisdag 15 november på Scandic Victoria Tower
  • TechDays 16-17 november
  • Growth mindset. Lunchtimme med paneldebatt 15/11. Särskild anmälan och öppen för alla deltagare på TechDays.

Ta gärna del av TechDays i sociala medier!
#TDswe
@TechDaysSweden
facebook.com/TechDaysSverige/

 

 

 

Nu tar vi nästa steg i MPN Evolution

Som vi tidigare upplyst om stängde förnyelsemöjligheten för utgående “on premise-kompetenser” i MPN den 30 oktober. Vi är nu inne i sista steget av omstruktureringen, med siktet inställt på molnet.

MPN Kompetenser FY17

Klicka på bilden för full storlek

Förra året annonserade vi att vi genomför en omstrukturering och förenkling av MPN, med syfte att göra kompetenserna mer tydliga och relevanta för alla kunder. De utgående kompetenser (grå rutan) som man just nu innehar som partner kommer att fortsätta att gälla fram till närmaste förnyelsetillfälle (oavsett om detta infaller denna vecka eller om ett år). Efter det kommer de utgående kompetenserna att avvecklas från partnerprogrammet.

För mer information, se vårt blogginlägg ang. MPN evolution:
//blogs.partner.microsoft.com/mpn-sweden/forandringar-i-mpn-nu-starks-fokus-pa-molnet-ytterligare/

 

Få direktstöd i att uppnå er första molnkompetens på silvernivå

Microsofts nya Cloud Enablement Desk erbjuder ger dig personlig vägledning i upp till 6 månader.  Er specialist guidar er genom alla steg som krävs för att uppnå en silverkompetens inom Office 365, Azure, CRM Online eller EMS. Ni får även stöd på vägen mot kompetensen. Ansök till Cloud enablement Desk här.

 

Säljer ni Office 365? Bli Guldpartner och höj affärerna till nästa nivå

Vi förenklade nyligen kraven för att bli guldpartner inom Office 365-kompetenserna. Förutom utmärkelsen med Microsofts högsta kvalitetsstämpel (Guldpartner inom molnkompetens) har vi infört nya spännande förmåner i år. Vi har sammanställt informationen på //aka.ms/Guld, där vi bl.a. berättar om ett förmånligt utbildningserbjudande i februari för att uppnå certifieringkraven!

 

 

 

Nu kan alla nyexaminerade MCP:er visa upp sin expertis med en personlig badge

MCSA-Example-01-2Microsoft-Exam-Example-01-2

För nyexaminerade personer inom utvalda certifieringar tagna efter den 21 oktober finns nu möjligheten att visa upp sin certifiering med personliga web-anpassade badges. Under hösten kommer även tidigare certifierade MCP:er att kontaktas och ges denna möjlighet.

Läs mer om hur det går till och vilka som har tillgång till dessa badger här.

 

 

Modern Marketing Day on demand

Torsdagen den 20 oktober genomförde vi Modern Marketing Day för första gången. Över 80 personer från våra partner var på plats och fick inspiration, stöd och utbildning om olika aspekter av digital marknadsföring och hur man jobbar med inbound marketing för leadsgenerering. För er som inte hade möjlighet att närvara finns de olika passen inspelade, samt möjlighet att ta del av de presentationer som gicks igenom.

Dagen sammanfattas i denna Sway: https://sway.com/zZHosa2ArJMAWiCb
Inspelningarna kommer att läggas till inom kort.

Mer information finner ni via Enterprise marketing för partner & Marknadskalendern SMB FY17 på Yammer

 

 

 

Nyheter kring Azure

Anders Fuchs höll ett väldigt populärt webinar kring Azure i CSP. Om du vill veta mer finns material och inspelning att ni via Yammer.

Vi rekommenderar även att gå med i Yammergruppen Microsoft Azure Sverige

 

AMPlify 2016 small

Under November och December gör vi en insats i att förbättra vår marknadsplats för Azure-tjänster. Vi vill gärna veta vad ni tycker om Azure Marketplace och dess tjänster samt vad vi skulle kunna göra bättre eller annorlunda för att erbjuda en ännu bättre marknadsplats. Som tack för er hjälp ger vi alla som testkört AMP och gett oss feedback chansen att vinna en Surface Hub!

Mer information och fullständiga villkor finner du via //aka.ms/AMPlify2016

 

 

Nyheter kring Dynamics

Vi lanserade nyligen hett efterlängtade Dynamics 365!

Dessutom har Microsoft Sverige en ny affärsområdeschef för Dynamics – Helena Fuchs! Vi ser fram emot att se vad hon och ni partner kan åstadkomma med dessa nya erbjudanden.

Ställ gärna frågor till oss i Yammergrupperna nedan:

Dynamics 365

Dynamics CRM

Dynamics NAV

 

 

Nyheter kring Office 365

E5 Step up Promo SKU har lanserats 1:a november. Detta SKU innehåller inte Cloud PBX eller Power BI och kostar $10 (E5 ink. Cloud PBX och Power BI $15)

Som hjälp för att sälja ovan vill vi påminna om våra utbildningsmöjligheter för alla nya workloads i Office 365, Stand-alone eller i paketeringen E5.

 

Vi presenterar nya Microsoft Teams !


En ny chatt-baserad arbetsyta som ytterligare stärker och integrerar samarbetsfunktionerna i Office 365 har annonserats. Microsoft Teams kopplar ihop personer, konversationer, innehåll och de verktyg som ett team behöver för att samarbeta från en och samma hub.

Microsoft Teams finns nu som pubik preview till Office 365 Enterprise och Small Business-planer. Titta gärna in på eventet och se en demo av hur det hänger ihop och passa på att samtidigt bekanta er med Microsoft Bot Framework. Läs även mer på blogs.office.com

Kom igång genom att ladda hem mobilapparna eller gå till teams.microsoft.com och börja bygga era team!

 

Skype for Business-klienten till Mac har laserats och även en hel del nyheter till de mobila apparna.

Här finns en väldigt bra jämförelse vad de olika klienterna på de olika plattformarna innehåller:

https://technet.microsoft.com/en-us/library/dn933896.aspx

https://blogs.office.com/2016/10/27/skype-for-business-announces-new-mac-client-and-new-mobile-sharing-experiences/

 

Gå gärna med i Yammergruppen Office 365 Sverige för löpande information!

 

 

Nyheter kring Windows & Devices

Ingen har nog missat det enormt spännande evenemanget i New York, där man bl.a. annonserade Windows 10 Creators Update, Nya Surface Book, Surface Dial och Surface Studio! Allt om lanseringen finner du i den officiella Windows-bloggen.

Den kompletta säljguiden för att komma igång med att sälja Windows på CSP

Sedan den 1 september kan partners sälja Windows som en molntjänst via CSP. Vi har tagit fram en säljguide för partners som vill komma igång med sin försäljning. Läs mer om vad tjänsten innehåller, marknaden och målgrupper, få säljargument och lär dig att hantera de vanligaste invändningarna.

Vi rekommenderar Yammergruppen Windows 10 Sverige

 

 

Utbildningar i november och framåt

Office 365 Sales Star Program: – 18/11 – 5/12

Nu finns det säljutbildningar på Office 365 och Dynamics CRM. Det är 12 stycken webcast som är 60 minuter långa.

 

Windows Server 2016 Skills update: 24-25 november i Stockholm

Denna komprimerade Windows Server 2016-utbildning riktar sig till dig som redan har goda kunskaper i tidigare versioner av Windows Server och vill lära dig nyheterna i Windows Server 2016.

 

Azure Star Seller Program: – 17/11 – 1/12

Kom igång med utbildningar som tar dig genom förberedande och genomförandet av taktiska försäljningsdiskussioner. Uttryck, positionera och sälj lösningar byggda på Azure.

 

 

Vi har mycket mer på gång, så se till att hålla dig uppdaterad via Yammernätverket Microsoft Partner Network Sverige!

Yammer Sig
Klicka på bannern för tips om hur du kommer igång

 

 

Åter till Svenska Partnerbloggen ⇨