God fortsättning!

Vi hoppas att alla haft en trevlig jul och nyår! Här på Microsoft Sverige kör vi igång direkt med spännande nyheter och arbete inför kommande höjdpunkter under 2017.

Som bekant driver vi nu merparten av vår partnerkommunikation via Yammer. Om du inte redan använder vårt partnernätverk i Yammer finns tips på hur du kommer igång på //aka.ms/MPNSverige

Partnerbloggen ligger numera på //aka.ms/Partnerbloggen.
Här finner du svar på de vanligaste frågorna kring Partnerprogrammet.

 

 

 

 

Vänta inte med att anmäla dig till Inspire 2017 (Tidigare WPC)

För att hålla ihop gänget i Washington D.C. behöver vi din hjälp
Anmäl dig under Januari!

Anmälning innan 23/1 ger tidig tillgång till hotellbokning

Den 1 februari höjs biljettpriset med $300

Inspire GoSweden

Årets största partnerevent går av stapeln i Washington DC den 9-13 Juli. Förra året var vi rekordmånga svenska partners och Microsoftanställda på plats och hade en fantastiskt trevlig och lärorik vecka ihop.

Fjolårets konferens sålde slut helt, och i år är det extra tuff konkurrens om hotellrummen. Svenska deltagare uppmanas att boka in sig på något av dessa hotell:

  • Hyatt Regency Capitol Hill
  • Liaison Capitol Hill
  • Phoenix Park Hotel

Dessa ligger intill varandra och nära Keynotearenan, men vi har konkurrens om rummen från resten av Västeuroparegionen. Ju fler som anmäler sig tidigt och bokar rum här, desto större chans har vi att hålla ihop under Inspire-veckan!

Den 1 februari höjs priset med $300, och vi lovar att det inte lönar sig att vänta på rabatter, då inga rabatter kommer att sänka priset under nuvarande $1695.

Håll dig även uppdaterad kring vad som gäller för svenska deltagare genom Yammergruppen för Inspire 2017 och vår svenska eventsida i Partnerbloggen.

 

Se vår Livesända genomgång av Inspire 2017, ihop med IAMCP

Sändningen börjar här torsdag den 26 januari kl 10.30

Lär dig mer om Inspire, hör tips från Microsoft och Partners, och få den viktigaste informationen inför eventet. För alla anmälda till Inspire håller vi dessutom ett gemensamt förmöte i Stockholm i Juni.

Vill du ställa frågor till oss? Gå med i Yammergruppen för Inspire 2017 och ställ dina frågor direkt i gruppen! Är du inte med i Yammer kommer du igång här.

 

 

 

Välkommen till Microsoft TechX 13-17 februari – vår svenska tekniska konferens för allt kring Microsofts molntjänster och säkerhet

MICR-924-techx-head

Det är dags för TechX igen, vårt återkommande tekniska evenemang kring våra molntjänster med separata spår för utvecklare och IT-Proffs.I år har vi lagt till en extra dag med Windows 10 och säkerhet för att erbjuda en mer komplett genomgång av våra lösningar.

Agendan kommer att innehålla 7 sessioner per dag à 45 minuter i 3 parallella lokaler. Du kan välja att delta en eller flera dagar och priset är 1 000 SEK/dag.

Hela seminarieprogrammet kommer vara på plats under senare delen av januari men redan nu kan du se ett stort urval sessioner och talare på www.techx.se

 

 

Nyheter kring Office 365

StaffHub är här!

Staffhub är en app i office 365 som hjälper företag med “deskless workers” till exempel butiksanställda och liknande roller att hantera sin arbetsdag med scheman, arbetsuppgifter, chatt och kommunikation samt delning av information och filer. Kika på denna blogpost för mer info. Det finns även en film på 7 minuter som demonstrerar lösningen.

 

Nya möjligheter för migrering till Office 365 och Exchange Online

Migrera e-post snabbare och enklare till Office 365 från exchange med “express migration”. I denna TechNet-artikel berättar Exchangeteamet vilka migreringslösningar som finns, och hur användarupplevelsen är utformad.

För er egna interna migrering till Office 365 (med era Internal Use Rights från MPN) finns gratis automatisk migrering som en partnerförmån via SkyKick.

 

 

 

 

Nyheter kring Azure

Vässa dina Azure Skills med oss i vår!
Kostnadsfria utbildningar för att hjälpa dig nyttja Microsofts molnplatform

Under våren fortsätter vårt enormt populära initiativ Azure Skills, som erbjuder alla Microsoftpartners en möjlighet att gå kostnadsfria onlineutbildningar inom Azure. Här lär vi dig att utforma och leverera förstklassiga molnlösningar till dina kunder.

Vi vill även hjälpa dig bli en fullfjädrad Azure-MCP. Du har möjlighet att köpa rabatterade Exam-vouchers för Azurecertifieringar som del av initiativet, vilka lämpligtvis kan kombineras med en förberedande kurs från våra Learning Partners (Fråga efter våra nya distansutbildningar: ”MOC-On-Demand”).

Azure Skills OnePage

Här är de Azureutbildningar som just nu finns tillgängliga i Azure Skills:

Januari – Juni 2017 | Microsoft Azure Virtual Machines

Januari – Juni 2017 | Microsoft Azure Virtual Networks

Januari – Juni 2017 | Microsoft Azure Identity

Januari – Juni 2017 | Microsoft Azure Storage

Januari – Juni 2017 | Azure Fundamentals

Januari – Juni 2017 | Microsoft Azure for AWS Experts

 

Alla partners har tillgång till DevChat (Tidigare CodeHelp)
Få obegränsad rådgivning med att bygga lösningar i Azure

Devchat (Som tidigare hette Azure CodeHelp) är en direktchatt med Microsofts tekniker. Devchat ger dig tips och råd kring bl.a. utveckling, implementering och migrering atill Azure.

DevChat är helt obegränsat för alla Microsoftpartners, och kräver inte att ni använder era rådgivningstimmar i MPN.

Vi har fler spännande nyheter på gång kring DevChat, och mer information kommer under våren!

 

 

 

 

Nyheter kring Dynamics 365

Dynamics 365 Plan 1 finns nu bland Internal Use Rights för alla kompetenspartner och Action Pack-prenumeranter!

Dyn365 IUR

Äntligen får alla partners med kompetens eller Action Pack tillgång till Dynamics 365 som Intern programvarulicens! Plan 1 finns tillgänglig nu, och vi rekommenderar att hämta hem dessa och börja testköra!

Partners med kompetensen Cloud CRM har dessutom tillgång till Dynamics 365 Plan 1 Demo (10 instanser á 5 seats var).

Vill du få tips om hur du kommer igång med era Dynamics 365-IUR:er? Den 16 februari kl 10.00 Svensk tid hålls ett webinar om hur man utnyttjar dem! Anmäl dig här.

 

Kompetensen Cloud CRM mäter nu Licensintäkter som inträdeskrav

Sedan 1 januari i år kvalar man till molnkompetensen Cloud CRM med licensintäkter från Dynamics 365. Precis som alla kompetenskrav träder detta i kraft inför er nästa förnyelse eller när ni först uppnår kompetensen. Dock är det värt att gå in i Partner Membership Center och bekräfta hur ni ligger till redan nu.

Vid frågor, vänligen kontakta partnersupporten.

 

 

Nyheter kring Windows 10

Windows 10 Tech Series i februari

I februari har du möjlighet att djupdyka in  i de tekniska aspekterna av Windows 10 – genom 3 workshops i Kista. Windows 10 Tech Series kostar 1700 kr/dag, och varje dag kommer att ge dig de verktyg du behöver för att lösa dina kunders utmaningar inom ett av tre områden:

21 februari 09:00 – 17:00

22 februari 09:00 – 17:00

23 februari 09:00 – 17:00

 

Guide för Windows 10 i CSP

Många börjar komma igång med Windows 10 i CSP. För att få reda på mer om hur CSP skiljer sig från Volymlicens vad gäller Windows rekommenderar vi denna guide.

 

Nytt i Partnerprogrammet

Ny Animerad kompetenslogotyp, och sista chansen att beställa kompetensbevis kostnadsfritt

Nyligen införde vi en ny, animerad, kompetenslogotyp i Logo Builder. Vi har även en ny och uppdaterad Branding-sida i Partnerportalen, där ni bl.a. når Logo Builder och råd om hur ni kan (och får) dra nytta av Microsofts varumärke.

Som del i vårt ökande fokus på digital närvaro och marknadsföring har vi gjort en förändring för de partnertavlor/plattor som man kan beställa som kompetenspartner. Funktionen såg mindre och mindre användning med tiden, men vi vill ännu behålla möjligheten att beställa dessa fysiska bevis. Därför kommer vi, med start 1 februari 2017, att tillhandahålla kompetensbevis mot en avgift: $75 för en “Plaque”, $15 för en “Plate”.

Om ni som partner har möjlighet att beställa dessa plattor rekommenderar vi att beställa en innan den 31 januari för att hinna få denna kostnadsfritt. Detta görs via Partner Membership Center, till vilken guidedokumentet finns här.

 

Tips kring hur ni utnyttjar Siganture Cloud Support för att lösa era kunders problem

Signature Cloud Support är en obegränsad supportresur för kompetenspartners, som erbjuder eskalerad support för Microsofts molntjänster: Azure, Office 365, Dynamics 365, EMS och InTune. I detta blogginlägg samlar vi flera tips och råd kring hur man får ut mer av denna resurs.

 

 

 

 

 

Vi har mycket mer på gång, så se till att hålla dig uppdaterad via Yammernätverket Microsoft Partner Network Sverige!

Yammer Sig
Klicka på bannern för tips om hur du kommer igång

 

 

Åter till Svenska Partnerbloggen ⇨