Senaste månadsuppdateringen finner du här:

blogs.partner.microsoft.com/mpn-sweden/manadsuppdatering-januari-2017

 

 

Nu stänger vi 2016 med bravur!

Bara några få veckor kvar av 2016, och alla har såklart fullt upp med att stänga året. Men vi vill ge er en recap av de spännande nyheter som kommit kring bl.a. Office 365, så som Customer Manager som hjälper er och era kunder samla och hålla koll på kontakten och aktiviteter med kund. Vill man rusta sig för att leverera maximalt värde kring Office 365 rekommenderar vi att sikta mot Guldkompetens! Det är lättare och mer förmånligt än någonsin, och vi håller en extra effektiv utbildning för detta i februari.

AMPlify 2016 – din chans att vinna en Surface Hub genom att hjälpa oss förbättra Azure Marketplace – är inne i sin sista månad, och vi vill även påminna om Envision och årets höjdpunkt WPC! Anmälning är öppen för båda event, och de rekommenderas varmt!

Lycka till med årsslutet, och hoppas att ni alla får en riktigt trevlig Jul!

Som nämnt flyttar vi mer av vår kommunikation till Yammer. Om du inte redan använder vårt partnernätverk i Yammer finns tips på hur du kommer igång på //aka.ms/MPNSverige

Partnerbloggen ligger numera på //aka.ms/Partnerbloggen. Här finner du svar på de vanligaste frågorna kring Partnerprogrammet.

 

 

Gold Sig

Vi förenklade nyligen kraven för att bli guldpartner inom Office 365-kompetenserna. Förutom utmärkelsen med Microsofts högsta kvalitetsstämpel (Guldpartner inom molnkompetens) har vi infört nya spännande förmåner i år. Vi har sammanställt informationen på //aka.ms/Guld, där vi bl.a. berättar om ett förmånligt utbildningserbjudande i februari för att uppnå certifieringkraven!

Om man vill ha hjälp att uppnå silverkompetens i Cloud kan Microsofts nya Cloud Enablement Desk ge er personlig vägledning i upp till 6 månader.  Er specialist guidar er genom alla steg som krävs för att uppnå en silverkompetens inom Office 365, Azure, CRM Online eller EMS. Ni får även stöd på vägen mot kompetensen. Ansök till Cloud enablement Desk här.

 

 

AMPlify 2016 small

Ni har väl inte missat AMPlify 2016 – er chans att vinna en Surface Hub 84”? Som ni kanske har hört söker vi feedback och gör en insats i att förbättra vår marknadsplats för Azure-tjänster. Det återstår en månad av aktiviteten, och vi vill gärna veta vad ni tycker om Azure Marketplace och dess tjänster samt vad vi skulle kunna göra bättre eller annorlunda för att erbjuda en ännu bättre marknadsplats. Som tack för er hjälp ger vi alla som testkört AMP och gett oss feedback chansen att vinna en Surface Hub 84″!

Mer information och fullständiga villkor finner du via http://aka.ms/AMPlify2016

 

Nyheter kring Windows 10

Windows 10 hjälper dig gå över till en lösenordsfri värld

Ingen har väl missat det senaste larmet i media om personliga lösenord som lagts ut på nätet helt öppet? Riskerna med att lösenord läcker och får spridning är en av anledningarna till att vi utvecklat Windows Hello med biometrisk inloggning. Här är du och din kropp ditt nya lösenord. Windows Hello är bara en av många nya säkerhetsfunktioner som finns inbyggda i Windows 10. Vi har tagit fram en film som på ett enkelt sätt förklarar varför Windows 10 är det säkraste Windows någonsin för företag och organisationer. Använd gärna filmen till dina kunder eller dela länken med andra.

Dessutom kommer nu Windows 10 Creators Update till Windows Insiders under December. Creators Update för med sig spännande nyheter kring 3D, Mixed Reality och kommunikation. Läs mer om uppdateringen här.

Vi rekommenderar även Yammergruppen Windows 10 Sverige

 

 

Nyheter kring Office 365

Vi presenterar Outlook Customer Manager – Håll reda på  alla mail, excelblad, mötesbokningar, samtalsloggar, anteckningar m.m. från dina kunder

Outlook Customer Manager hjälper dig att hålla ordning på all interaktion med dina kunder, följa upp på aktiviteter, få en samlad bild över pågående affärer och få tidsenliga påminnelser – allt detta utan att behöva installera ytterligare en app.

I Office-bloggen kan du se en kort presentation och få reda på mer om detta verktyg. Följ gärna bloggen för alla nyheter kring Office, och gå gärna med i Yammergruppen Office 365 Sverige för löpande diskussion!

 

Ni har väl inte missat Staff Hub och Bookings?

Staff Hub gör det möjligt att smidigt och effektivt managera sina ”deskless workers”, med schemaläggning, kommunikation och mycket mer. Bookings möjliggör för t.ex. fåmansbolag att enkelt bygga ett bokningssystem för sin verksamhet.

 

 

Nyheter kring Dynamics

Vi lanserade nyligen hett efterlängtade Microsoft Dynamics 365!

Dynamics 365 gör det möjligt att välja bland intelligenta affärsapplikationer i CRM och ERP. Börja med endast det du behöver för att driva verksamheten. Sedan kan du lägga till appar, från Microsoft och våra partners på Microsoft AppSource, i takt med att behoven ändras.

Läs mer om möjligheterna med den nya plattformen eller titta på någon av demofilmerna.

Ställ gärna frågor till oss i Yammergrupperna: 

Dynamics 365

Dynamics CRM

Dynamics NAV

 

Nyheter kring Windows Server, SQL Server och Dataanalys

Senaste uppdateringarna inom Data Platform Och Analytics från Connect

Kom ikapp med de fantastiska nyheterna som annonserades på Connect förra veckan! Ni hittar alla detaljer på TechNet, där ni även kan nå en detaljerad jämförelse mellan Standard och Enterprise på SQL 2016 efter SP1. Några highlights:

  • Preview på SQL Server VNext med stöd för Linux och Docker förrutom Windows
  • SQL Server 2016 SP1 full med godis för utvecklare och DBA
  • Data Lake Store nu lanserat och tillgängligt
  • Data Lake Analytics nu lanserat och tillgängligt
  • R Server för HD Insight
  • Kafka preview för HD Insight (tänk Stream Analytics på steroider)

 

Få reda på mer om Containers i Windows Server 2016

Containers ger dina applikationer bra flexibilitet och tillåter dig att säkert flytta dem mellan olika miljöer, en annan fördel är att det bara tar dig några sekunder att sätta upp. Tidigare var containers bara tillgängliga på Linux, men, med Windows Server 2016 har vi lagt till native support för containers i operativsystemet.

Under denna session får du lära dig mer om containers i Windows Server 2016 och genom ett antal demos får du se hur du kommer igång och hur du kan återanvända dina erfarenheter från Linux containers.

Anmäl dig innan den 2 december!
(OBS att utbildningen hålls på Engelska)

 

 

Kommande stora evenemang

Microsoft Envision – 28 februari – 2 mars i Los Angeles

Envision är Microsofts största event för ledare och beslutsfattare. Här får kunder uppleva strategier och lösningar för att sätta fart på sin digitala tranformation. Till skillnad från Ignite deltar ca 3500 CxO:er och beslutsfattare med fokus på affärsinsikter och digital transformation. Läs mer och anmäl er här!

 

Worldwide Partner Conference – 9-13 Juli i Washington DC

Årets höjdpunkt, den internationella partnerkonferensen, återvänder till Washington DC den 9 juli! Förra året var vi nära 230 svenska deltagare på plats, och vi har i vanlig ordning flera trevliga och insiktsfulla dagar framför oss i sommar.

Anmälningarna är öppna till ett särskilt rabatterat pris just nu, och tidigt anmälda kommer ges möjligheten att boka in sig på ”svenskhotellet” före alla andra. Dessa åtråvärda platser tog slut långt innan konferensen förra året, så vänta inte med att anmäla er till årets största partnerevent!

Vi har redan en WPC-grupp igång i Yammer, så gå med där (även om det ännu inte är säkert att du följer med!) och ställ gärna frågor till oss eller årets deltagare!

 

Utbildningar i december och framåt

Windows 10 Tech Series:

Under Windows Techseries workshop lär sig deltagarna de mest relevanta tekniska aspekterna av Windows 10. Workshoparna är hands-on lab.

Deployment: 17/1 2017 i Stockholm

Management: 18/1 2017 i Stockholm

Security: 19/1 2017 i Stockholm

 

Azure Technical Forum: 15 december i Stockholm

Är du nyfiken på vad som händer och kommer hända framöver med Microsofts molnplattform Azure ur ett tekniskt perspektiv? Eller på att höra vad kollegor i branschen och andra Microsoftpartners gör med Azure? Då är Azure Technical Forum för dig! Anmälan är gratis (anmälning stänger 13/12) och det bjuds på mat under kvällen.

 

Partner Licensing Call, Q3: 3-11 Januari

Få de senaste uppdateringarna kring licensering I detta onlinemöte med Louise Ulrick. Få svar på era frågor och lär er mer om Microsoft licensing.

 

 

Vi har mycket mer på gång, så se till att hålla dig uppdaterad via Yammernätverket Microsoft Partner Network Sverige!

Yammer Sig
Klicka på bannern för tips om hur du kommer igång

 

 

Åter till Svenska Partnerbloggen ⇨