Vill du komma igång eller lära dig mer om Microsoft Azure på ett enkelt och lättillgängligt sätt? Via Yammer-gruppen* Microsoft Azure Sverige kan du nu ta del av en serie kring just detta. Tanken är att du ska kunna läsa och eventuellt göra någon labb under lunchen, eller när det passar dig.

Information och upplägg är anpassat för dig som inte jobbat med Azure tidigare, ambitionen är att alla ska kunna hänga med och förstå.
 
Initiativtagare till detta är Joachim Nässlander som jobbar med tekniskt säljstöd kring Azure på Microsoft AB. Joachim finns tillgänglig i gruppen om du har ytterligare frågor och funderingar. Två delar har hittills postats:
  • #1 där du bland annat får information om priser, testversion och prenumerationsalternativ (bland annat att du som Action Pack-prenumerant har 700 kr att förbruka i Azure per månad)
  • #2 med fokus på att hantera sina resurser i Azure, som exempelvis en virtuell maskin eller en ny webbplats. Information också om bland annat PowerShell, Command Line Tools, Visual Studio och tredjepartsverktyg.
All information hittar du i Joachims inlägg i gruppen Microsoft Azure Sverige.
 
* Är du inte med i vårt gemensamma Yammer-nätverk än? Microsoft Partner Network Sverige är öppet för alla medlemmar i MPN och förutom den övergripande dialogen finns här flera grupper du kan gå med i för att diskutera och följa ett visst initiativ eller lösningsområde. Använder du inte Yammer idag, här får du tips på hur du kommer igång.
 
24 september, 2014