Som partner till Microsoft har du möjlighet att skapa och nyttja demo miljöer med tillhörande material som beskriver hur du gör en en specifik demo eller visar en helhet för dina kunder när du vill visa office 365 och eller EMS.

Du kommer åt att skapa egna miljöer genom webbplatsen http://demos.microsoft.com

Microsoft Demos

Logga in med det användarnamn och lösenord som gäller för det konto som du har kopplat till Microsoft Partner nätverket (MPN). Varje användare i organisationen kan ha ett eget konto och om du inte har tillgång till ett sådant så är det hög tid att skapa ett. Detta konto ger dig tillgång till många olika resurser som gör livet som både säljare och tekniker så mycket enklare när ni arbetar med Microsofts produkter och tjänster.

För mer info om hur du skapar ett konto kopplat till MPN, läs detta.

Väl inloggad på webbplatsen möts du av ett gränssnitt där du har möjlighet att skapa egna demo miljöer för Office 365 och Enterprise Mobility Suite. De miljöer du skapar är giltiga i 90 dagar och kan inte förlängas. Gör du några förändringar av miljön som du vill behålla får du exportera ut det. Microsoft har dock sett till att det finns gott om material att visa utan att själv behöva lägga tid på demo scenarios.

Detta några exempel på vad som finns färdigt att dema:

En Office 365 miljö med 25st användare med E5 licenser. Användarna har bild, namn samt material utspritt över miljön. Du kan själv vid skapandet byta ut bilden och manen på 3 av användarna för att göra den mer personlig.

Delve

Samtliga användare har en inbox med både skickade och mottagna mail samt en kalender med händelser för att kunna visa hur Outlook ser ut och fungerar på webben.

OWA office 365

Ett antal Office 365 grupper med medlemmar, konversation och filer för att demonstrera hur enkelt och smidigt det är att samarbeta med en grupp i Office 365.

Om du inte vet vad Office 365 Groups är, titta på den här filmen. Det är en mycket kraftfull funktion som vi av erfarenhet vet att kunder gillar.

En SharePoint miljö med ett intranät och avledning/funktions-specifika webbplatser för att visa hur SharePoint kan nyttjas för samarbete och dokumenthantering. Glöm inte visa sökmotorn!

Contoso Intranet

Du får även tillgång till instruktioner och filmer som visar hur du på bästa sätt demar en viss funktion i Office 365 eller EMS alternativt hur du gör en “Hero Demo”, dvs en demo som visar de viktigaste funktionerna och dess värde från start till slut.

Diskutera gärna i Office 365 gruppen på Yammer här.

Är du med i vårt gemensamma Yammer-nätverk? Microsoft Partner Network Sverige är öppet för alla medlemmar i MPN och förutom den övergripande dialogen finns här flera grupper du kan gå med i för att diskutera och följa ett visst initiativ eller lösningsområde. Du kan också följa enskilda individer, som exempelvis som exempelvis Alexander Percivall. Använder du inte Yammer idag, här får du tips på hur du kommer igång.