Över 15000 deltagare från 135 länder var på plats vid WPC i Orlando och konferensen bjöd på flera nyheter, uppdateringar och överraskningar som vi självklart kommer att återkomma mer kring de kommande veckorna samt löpande under året.

En kort sammanfattning av höjdpunkterna vid årets konferens finns i Kati Quigleys blogginlägg A look back at WPC 2015!. Du kan också gå till Highlights from WPC 2015 för mer information, länkar och filmer. Bland annat kan du här se vision keynotes från måndagen respektive onsdagen.
 
Se gärna också Phil Sorgens inlägg Thank you partners, for a great Worldwide Partner Conference som bland annat ger mer information om de produkter, teknologier och resurser som presenterades.
 
Bland de nyheter inom MPN som presenterades kan nämnas att Cloud Platform-kompetensen fortsatt är kostnadsfri på silvernivå, samt att flera förbättringar görs för att ytterligare stötta era Azure-affärer samt utveckling av appar och anpassade lösningar. Två nya kompetenser som lanseras senare i år presenterades också; Enterprise Mobility Management (EMM) och Windows and Devices. En sammanfattning av nyheterna inom MPN finns i Gavriella Schusters blogginlägg Investing in a mobile-first, cloud-first future.
 
Vid WPC presenterades också en ny IDC-studie som visar att investeringarna i ”third platform” (cloud, mobile, big data och social) kommer att växa med 13 procent de kommande fem åren, medan den övriga IT-marknaden ligger kvar på samma nivå. Darren Bibby från IDC delar med sig av siffror och insikter i inlägget Customers want partners, Microsoft knows partners.
 
Nästa års WPC kommer att hållas i Toronto, Canada 10-14 juli.
 
Windows 10 är här!
 
I onsdags (29 juli) lanserades Windows 10. Uppgradering kan göras kostnadsfritt för alla datorer och plattor som i dag har Windows 7, Windows 8 eller Windows 8.1. Har du inte fått din uppgradering är än den på väg, för mer information om det se här. För dig som partner (kompetens eller Action Pack) finns interna licenser (IURs) att aktivera.
 
I en undersökning utförd av IT-communityn Spiceworks i juni anger 40 procent av de svarande att de planerar att rulla ut Windows 10 under första året, 74 procent innan år 2017. Det officiella blogginlägget för lanseringen hittar du här och självklart kommer Windows 10 vara i stort fokus under hösten, inte minst under Partner Day 2015 i Stockholm den 10 september.
 
På Partner Marketing Center (PMC) finns nu också nytt material på svenska att använda i era möten och aktiviteter med kund, du hittar materialet under Windows 10.
 
Har du ännu inte gjort det, gå med i Windows Insider Program för löpande uppdateringar.
 
Höstens viktiga datum
 
Mycket kommer att hända de kommande veckorna och med all säkerhet har vi en spännande höst, och ett spännande år framför oss. Datumen att hålla koll på och planera in just nu:
 
Microsoft Partner Day i Stockholm 10 September. Är du inte anmäld, gör det så snart som möjligt (innan 1 september), läs mer.
 
Microsoft Partner Awards 2015 – nominera er innan 1 september!
 
Microsoft Dynamics partnerdag 9 september. Är du Dynamics-partner, se Yammer-gruppen Microsoft Dynamics partnernätverk för mer information. Är du ny i Dynamics partnerkanal och jobbar med NAV, AX eller CRM är du också välkommen till oss den 25 augusti för att träffa oss som jobbar med Dynamics och få en introduktion till verktyg, resurser, utbildning och Microsofts strategi kring respektive produkt. Här kan du läsa mer och anmäla dig.
 
The Windows 10 Tour 21-24 september. Med stopp i Umeå (utgått), Stockholm, Malmö och Göteborg presenterar Addskills, Cornerstone och Microsoft en heldag med allt du behöver veta om Windows 10, för såväl partner som era kunder. Läs mer och anmäl dig redan i dag.
 
Microsoft TechDays hålls på Kistamässan i Stockholm 21-22 oktober.
 
3 augusti, 2015