Gå direkt till Yammer-nätverket för MPN: www.yammer.com/mpnsverige

 

Har ni problem att logga in sedan den 1 december?

Yammer har nu gått över till att använda Office 365 Identity och Azure Active Directory, vilket först annonserades till alla Office365-administratörer i november förra året. Detta berör endast ett fåtal personer i sverige, och de flesta kommer inte att märka någon skillnad. Efter den 1 december kommer du behöva logga in med ett Office365-konto med Azure ADP, eller med ett Yammerkonto:

  • Den 1 december kommer Yammer be dig logga in med ditt Office365-konto (om du använder Azure ADP).
  • Om man inte använder Azure ADP kommer man att kunna logga in med e-postadress och lösenord. Detta är då din “Yammer identity” som du använder framöver. Har du glömt ditt lösenord kan du begära ett nytt på inloggningssidan.
  • Om man endast använt Single Sign-On för Yammer kommer tjänsten måste du begära ett nytt lösenord via inloggningssidan för Yammer.

Vid behov, ansök om att gå med i Yammernätverket MPN Sverige igen.

 

Vad är Yammernätverket Microsoft Partner Network Sverige? Hur ansöker jag?

I vårt Yammer-nätverk för svenska partner får du löpande uppdateringar och nyheter. Du kan också ställa frågor och starta diskussioner med såväl representanter från Microsoft som branschkollegor på andra partnerföretag.
Nätverket är öppet för alla medlemmar i Microsoft Partner Network och förutom den övergripande dialogen finns här flera grupper du kan gå med i för att diskutera och följa ett visst initiativ eller lösningsområde. Du hittar bland annat grupper för Office 365, Windows 10 och Microsoft Azure. I samtliga grupper är ansvariga och väl insatta personer inom det aktuella området aktiva.
Nätverket heter Microsoft Partner Network Sverige och nås via www.yammer.com/mpnsverige. Välkommen!

 

Använder du inte Yammer idag?

Om du inte använt Yammer tidigare är det lätt att gå med. Du går bara till yammer.com och skapar ett konto baserat på din jobbadress (mejl) genom att välja Sign Up. Om ditt företag (domänen) finns på Yammer kommer du att anslutas till det nätverket. Anslut dig till nätverket med din företagsadress, i dagsläget finns ingen koppling mellan Yammer-nätverket och ditt partner-ID. Vi godkänner inte privata mailkonton, t.ex. @Outlook.com, @Hotmail.com eller @gmail.com

Efter att du registrerat dig kommer du att få ett bekräftelsemejl från vilket du kan logga in på Yammer med dina uppgifter. För att gå med i nätverket Microsoft Partner Network Sverige går du sedan till yammer.com/mpnsverige och ber om access. Du bör få access redan samma dag.
För att gå med i en specifik grupp, sök på gruppen i sökfältet eller se vilka grupper som finns genom att välja Browse Groups från menyn till vänster. Om du efter det väljer du View more groups kan du se listor över samtliga grupper i nätverket, grupper du är med i samt få tips på grupper.

När du gått med i nätverket hittar du övergripande information och enklare ”så funkar det”-tips och svar på vanliga frågor under Info.