Från och med den 12 januari 2016 kommer Microsoft att erbjuda teknisk support och säkerhetsuppdateringar enbart för den senaste versionen av Internet Explorer som är tillgänglig för ett operativsystem.

Internet Explorer 11 är den senaste versionen av Internet Explorer och den version som får säkerhetsuppdateringar, kompatibilitetskorrigeringar och teknisk support på Windows 7, Windows 8.1 och Windows 10.

Varför?

Bakgrunden till detta är främst säkerhet och anpassning till moderna standarder. Att använda den senaste versionen av Internet Explorer ger förbättrad säkerhet, ökad prestanda, bättre bakåtkompatibilitet och stöd för modern teknik som används på olika webbplatser.

 
Vad innebär detta för er samt era kunder?

Rekommendationen från Microsoft är att uppgradera och säkerställa att man alltid använder den senaste webbläsaren. Utan säkerhetsuppdateringar utsätter sig företag för onödiga risker att drabbas av sårbarheter och intrång.

 
Mer information och en lista över vilka versioner som gäller för respektive operativsystem hittar du här: Internet Explorer Support Lifecycle Policy FAQ.
 
Du kan också läsa mer på Windows för företag eller IE-bloggen.
 
Uppgradering till Windows 10 ger tillgång till den nya webbläsaren Microsoft Edge. Påminner om att uppgradering kan göras kostnadsfritt för alla datorer och plattor som idag har Windows 7, Windows 8 (behöver först uppgradera till Windows 8.1) eller Windows 8.1. Detta under första året efter lansering, det vill säga till och med 28 juli 2016. På partnerportalen hittar du specifik information om Windows här.
 
 
 
 
Publicerad 29 augusti