Förändringen sker i januari 2016 och anledningen är främst att göra det enklare för er att dra nytta av era kompetenser. Det är också så att CSAT skapades för flera år sedan när andra alternativ för att mäta kundnöjdhet inte fanns, något som med dagens sociala kanaler och tjänster som Pinpoint kan göras på flera olika sätt med möjlighet till direkt effekt för era affärer.

Med det sagt är omdömen från kunder även fortsatt något vi uppmanar er att prioritera och använda er av för att nå ut med ert erbjudande och väcka intresse. För att samla detta på ett ställe via Microsoft rekommenderar vi er att använda omdömesfunktionen i Microsoft Pinpoint, vilket också kommer att påverka er rankning där. I vår Guide till Pinpoint för Microsoft partner som finns att hämta via Yammer* finns ett stycke som berör just omdömen och rekommendationer. 

Med en uppdaterad profil och aktuella omdömen från kunder blir det lättare för potentiella kunder att hitta er, samt lättare för oss att rekommendera er via tjänsten.

Några datum och rekommendationer

  • Customer Satisfaction (CSAT) tas bort som krav för alla guldkompetenser i januari 2016.
  • 20 december 2016 är sista dagen att skapa nya undersökningar i verktyget.
  • Vi rekommenderar att ni exporterar er information från CSAT innan 31 mars 2016.
  • Efter 1 april 2016 kommer ni inte åt er CSAT-data då verktyget tas ner.

Information om detta har i dagarna skickats till samtliga partner på guld och silvernivå via mejl.

Mer information finns på partnerportalen under What’s new. Ytterligare information samt instruktioner för hur du exporterar er data finns i Partner Support Community, se denna tråd: MPN Satisfaction (CSAT) requirement is being retired

Mer information om Pinpoint finns i detta inlägg där även länk till ovan nämnda guide finns.

Har ni ytterligare frågor kring detta, kontakta Regional Service Center (Partnerservice), telefonnummer och mer information finns här.

 

* Är du inte med i vårt gemensamma Yammer-nätverk än? Microsoft Partner Network Sverige är öppet för alla medlemmar i MPN och förutom den övergripande dialogen finns här flera grupper du kan gå med i för att diskutera och följa ett visst initiativ eller lösningsområde. Använder du inte Yammer idag, här får du tips på hur du kommer igång.