Nu finns presentationen av Det Nya Arbetslivet (DNA) du som partner kan använda i din dialog med kund att hämta i Yammer-gruppen* Enterprise Social Sverige, direktlänk till filen här.

Det Nya Arbetslivet (DNA) är en bevisat stark dörröppnare för samtal kring att nutidssäkra sitt företag och ett tacksamt koncept att föra dialog kring effektiva arbetssätt och modern IT.
 
Mer om DNA hittar på sajten för Det Nya Arbetslivet och om du vill komma förbi kontoret och titta hålls öppna visningar och presentationer vilka du kan läsa mer om här. Du kan också kontakta oss för att boka in ett studiebesök. Har du inte möjlighet att ta dig till Stockholm och Akalla kan du självklart också besöka oss i Minecraft.
 
Ta med dina kunder på öppen DNA-visning! Anmälan kan nu göras till 22 oktober och 11 december samt två tillfällen i vår, läs mer. Tipsa dem gärna också om våra frukostseminarier i ämnet, två tillfällen återstår i år.
 
Frågor och svar kring Det Nya Arbetslivet (DNA)

När DNA presenterades vid Partner Live! den 7 november 2014 rann tiden i väg och vi hann inte svara på frågor i sändningen. Här kommer därför en sammanställning av de frågor som endast besvarades i kommentarsfältet och som alla kanske inte hade möjlighet att se. För svaren står Heléne Lidström, New World of Work Lead på Microsoft Sverige (vid tillfället). Har du ytterligare frågor kring DNA är du välkommen att ställa dem i Yammer-gruppen* Enterprise Social Sverige.

 
Påverkar DNA rekryteringen, tittar ni på några speciella egenskaper hos kandidater för att passa DNA?

Intresset för att jobba på Microsoft är stort, vilket naturligtvis är jättekul. Att jobba utifrån DNA ställer höga krav på medarbetarna och det påverkar hur vi rekryterar, samtidigt ser vi att vårt flexibla synsätt är en konkurrensfördel när vi rekryterar då många idag vill jobba så här. Vi stöttar våra medarbetare med mycket utbildning för att ge rätt verktyg att verka i det nya arbetslivet.

 
Hur kopplar man DNA till frågor som arbetsledning, mäta den anställdes prestation och leverans. Vad måste uppfyllas ledarskapsmässigt för att DNA skall fungera i praktiken?

DNA handlar mycket om ledarskap, inte bara om chefsledarskapet utan även om det personliga ledarskapet. Vi jobbar mycket med att ge såväl chefer som medarbetare rätt förutsättningar för att kunna verka framgångsrikt i DNA, genom exempelvis utbildning på olika plan, hälsofrämjande insatser som yoga, springskola och mindfulness på kontoret.

 
Finns det några funderingar kring försäkringsfrågor, hemmet som arbetsplats m.m.?

Kontoret är vår primära arbetsplats, men vår försäkring täcker även de som jobbar på annan plats.

 
På Yahoo hörde jag att man förbjöd hemarbete och effekten har blivit kraftigt högre effektivitet och produktivitet. Hur svarar ni runt detta när ni säljer DNA?

Forskning har visat att effektiviteten ökar om man erbjuder medarbetarna ett flexibelt arbetssätt. Samtidigt är det viktigt som jag nämnde att medarbetarna kommer till kontoret, för det är då vi kan bygga vår kultur och lära av varandra. Så att skapa rätt förutsättningar för att få medarbetarna att komma till kontoret genom att erbjuda en kreativ arbetsplats som möter behoven är viktigt.

 
Hur stor vikt lade ni på att medarbetarna har rätt utrustning för att kunna arbeta fritt. t.ex headset, kamera etc.?

Det är superviktigt att vi har rätt utrustning. Under projektet såg vi över vår digitala arbetsplats, vilket innebar att vi uppgraderade hårdvaran som PC, surfplatta och möjligheten att komma åt våra interna plattformar oavsett var man jobbar.

 
 
* Är du inte med i vårt gemensamma Yammer-nätverk än? Microsoft Partner Network Sverige är öppet för alla medlemmar i MPN och förutom den övergripande dialogen finns här flera grupper du kan gå med i för att diskutera och följa ett visst initiativ eller lösningsområde. Använder du inte Yammer idag, här får du tips på hur du kommer igång.
 
5 februari, 2015