Missade du Alexander Percivalls Skype-möten förra veckan med fokus på EMS? Båda finns nu att se via Yammer*, Missade du Alexander Percivalls Skype-möten förra veckan med fokus på EMS? Båda finns nu att se via Yammer*, Mobilitet och säkerhet med EMS för SMB (hölls 29/2) och EMS Deep Dive – fokus OnPrem (hölls 2/3). En lista med inspelningar och presentationer från passerade evenemang hittar du som alltid i denna note (följ gärna!). 

Att kombinera Office 365 E3 med EMS är en smart lösning för att ge din kund maximalt värde. Se Peter Nicks post på Yammer* från förra veckan, i vilken du också kan hämta en presentation som ger en översikt av licenslösningen och dess fördelar.

I dag har ni exakt en månad på er att skicka in era nomineringar för 2016 Partner of the Year Awards, torsdag 7 april är sista dagen. Tänk på att vara ute i god tid för att lämna så bra nomineringar som möjligt. Är du nyfiken på hur Atea Sverige, fjolårets Country Partner of the Year dragit nytta av sin utmärkelse finns ett uttalande av partneransvarige Anders Grönlund här. Som tidigare finns även ett flertal kategorier och utmärkelser utöver Country Partner of the Year. Påminner också om att alla finalister synliggörs och får anpassat material för att berätta om sin utmärkelse, allt om vad ni får och vad som ska göras finns här.

OBS! Säkerställ att du besöker den svenska versionen av partnerportalen. Även om sajten är på engelska finns det många fördelar med att besöka den svenska versionen då du där får lokal information på flera sidor, bland annat startsidan. Vi rekommenderar att du går till den nya startsidan, skrollar till sidans nederkant och där väljer Sweden (English) invid jordgloben.

Lästips: Se IDC-studien The Business Value of IT Certifications (publicerad november 2015) och få tips kring värdet av certifieringar för såväl företaget och dig som individ. Se även Jen Siegers blogginlägg Four steps to build trust & long-term relationships with customers.

Detta händer i veckan (i urval)

I dag startar onlinekurserna Selling Azure and SQL Server for Business Continuity och Selling Hybrid Identity and EMS för er som är anmälda. 

I morgon tisdag hålls den första sessionen av fem i webinarserien om inbound marketing. Temat är Inbound marketing som metod och under denna halvtimme får du inblick i hur ni med hjälp av den guide och det konverteringsmaterial som tillhandahålls kan generera leads via webben. Mötet hålls via Skype kl 08.30-09.00, gå in på denna länk vid mötets start. Mer information om initiativet finns i Note Inbound marketing i Yammer-gruppen* Marknadskalendern SMB FY16.

På tisdag och torsdag hålls BI-Konferensen 2016 i Stockholm respektive Göteborg. Evenemanget är fullbokat och för er som är anmälda gäller registrering och frukost från kl 08.00 och kl 09.00 drar agendan igång, läs mer. #bikonf2016

Ämnet för veckans Microsoft Webinar är Office 365 <3 CRM Online! – Hur kan ditt företag bli mer produktivt med Office 365 och Dynamics CRM och för dragningen står Mikael Magnuson. Tipsa gärna dina kunder eller logga in själv. Hålls via Skype på onsdag kl 12.00-12.45, läs mer och anmälan.

På torsdag välkomnar vi alla som bygger egna lösningar till oss i Stockholm för en halvdag med fokus på hur Microsofts partnerprogram (MPN) stöttar ISV:er och applikationsbyggare. Kom och hör hur ni får ut det mesta möjliga av ert partnerskap. Vi välkomnar också företag som ännu inte är partner till Microsoft, detta är ett utmärkt tillfälle att se vilka fördelar det ger. Läs mer och anmälan

Har du inte möjlighet att delta på plats i Stockholm på torsdag? Följ evenemanget online via denna länk. Sändningen startar kl 09.00 och pågår till kl 12.30. En inspelning kommer också vara tillgänglig i efterhand via bland annat Yammer-gruppen* ISV & App Builders Sverige där du också kommer att hitta presentationer och diskutera vidare. Är du inte partner till Microsoft idag, kontakta Eric Östlund för mer information och material från evenemanget.

Fredag är sista anmälningsdag för Selling Azure IoT Suite inom Cloud Platform University Online som hålls 21 mars-18 april, 1-2 timmar i veckan. Se samtliga kurser i serien här.

På måndag nästa vecka startar LabCenters tvådagarslabb (level 300) Windows Server 2016 RoadTrip i Göteborg, vill du delta – se till att anmäla dig så snart som möjligt. Labben hålls efter det även i Piteå, Stockholm, Linköping, Malmö och Sundsvall – se här för mer information och datum.

I veckan kommer det att vara möjligt att anmäla dig till WPC 2016 med rabatterat pris om 100 USD. Erbjudandet gäller under 48 timmar från och med kl 09.01 på onsdag, håll utkik här. En ytterligare möjlighet till rabatt (upp till 400 USD) på anmälningsavgiften ges till ISV:er och applikationsbyggare under torsdagens evenemang.

… och en liten titt på vad som händer framöver

Måndag-tisdag nästa vecka hålls LabCenters tvådagarslabb (level 300) Windows Server 2016 RoadTrip i Göteborg och efter det hålls den i Piteå (21-22/3), Stockholm (4-5/4), Linköping (11-12/4), Malmö (13-14/6) och Sundsvall (datum ej bestämt).

 

Torsdag nästa vecka hålls ett nytt Skype-möte om Marknadskalendern SMB. Tema denna gång är webb och hur man ska tänka kring sin hemsida. Gästtalare är Kajsa Lindström, Digital Producer på byrån Plant. Mer information samt länk till mötet finns via Yammer*.

 
Nästa torsdag arrangerar IAMCP speeddating mellan Microsofts partnerföretag och IT-studenter. Evenemanget hålls på Microsofts kontor i Stockholm och är öppet även för er som inte är medlemmar i IAMCP. Medlemmar betalar reducerat pris. Läs mer och anmälan
 
Månadens readinessmöte för Dynamics AX hålls fredag 18 mars. Har du inte fått inbjudan, meddela Malin via Yammer*.
 
Nästa fredag kl 09.00-11.00 hålls åter en öppen DNA-visning på vårt kontor i Stockholm, Akalla. Tipsa dina kunder eller kom tillsammans för att höra mer om Det Nya Arbetslivet och ta en rundvandring i våra lokaler. Evenemanget är kostnadsfritt, mer information och anmälan här. Endast ett ytterligare tillfälle (27 maj) är planerat innan sommaren.
 
Söker ni en heltäckande teknisk kurs för fördjupning kring lösningar för SMB med fokus på Office 365? Onsdag 30 mars håller Addskills Cornerstone heldagsworkshopen Microsoft Office 365 for SMB – Core Services Part 2 i Stockholm. Kursen är subventionerad och kostar endast 950 kr. 
 
Onsdag 6 april arrangerar TrueSec Azure Day på Hotell Rival i Stockholm. Torsdag 9 juni hålls även System Center Day på samma ställe, läs mer och anmälan.
 
Build 2016 hålls i San Francisco 30 mars-1 april. Evenemnaget är fullbokat men möjlighet att sätta upp sig på väntelista finns. Keynotes och utvalda sessioner kommer att sändas live. #build2016
 
Microsoft Envision hålls i New Orleans 4-6 april. Anmälan öppen! #Env16
 
Tisdag 26 april bjuder Addskills Cornerstone in till Super Server Azure Day på Biograf Sergel i Stockholm. Kom och ta del av de främsta nyheterna inom Windows Server 2016 och Microsoft Azure som släpps i år.
 
WPC 2016 hålls i Toronto 10-14 juli. Anmäl dig så snart som möjligt. Uppdateringar kring evenemanget och våra svenskaktiviteter fås här via partnerbloggen och Yammer*. #WPC2016
 
Microsoft Ignite hålls i Atlanta 26-30 september. Keynotes och utvalda sessioner kommer att sändas live. #MSIgnite
 
European SharePoint Conference 2016 hålls i Wien 14-17 november. 
 
Via Partner Training Calendar hittar du som vanligt tips på kommande evenemang och utbildningar arrangerade av Microsoft eller våra utbildningspartner.
* Är du inte med i vårt gemensamma Yammer-nätverk än? Microsoft Partner Network Sverige är öppet för alla medlemmar i MPN och förutom den övergripande dialogen finns här flera grupper du kan gå med i för att diskutera och följa ett visst initiativ eller lösningsområde. Använder du inte Yammer idag, här får du tips på hur du kommer igång.