I veckan som gick kunde vi berätta av användning av Customer Satisfaction (CSAT) Index survey tas bort som krav för guldkompetenser från och med januari 2016. Läs mer och ta ta del av tipsen kring att använda Pinpoint för att jobba med omdömen och rekommendationer från kunder.

Anmälan till WPC 2016 i Toronto är öppen och ju tidigare du anmäler dig, desto bättre pris. Med start onsdag morgon och 48 timmar framåt kan du också ta del av ett extra förmånligt pris, håll utkik på sidan för anmälan. Nu finns också en Yammer-grupp* att gå med i för dig som planerar att åka: Svenska deltagare till WPC 2016 – Toronto

Du kan nu också förregistrera dig till Microsoft Ignite 2016 som hålls i Seattle 26-30 september nästa år.

Lästips: Jen Siegers bloggpost 15 best practices for increasing customer lifetime value

Känner du någon som pluggar IT och brinner för bra idéer? Nomineringen för Årets IT-tjej 2016 har öppnat, tipsa eller nominera någon du tycker passar in på beskrivningen. Ambassadörsskapet löper under ett år och ger många värdefulla erfarenheter och möjlighet att utöka sitt nätverk inom IT.

Detta händer i veckan (i urval)

Missa inte! I morgon tisdag 15 december är sista dag att registrera er för att ta del av aktuellt erbjudande inom Microsoft Cash Back Program. Endast en registrering behöver göras, alla era berättigade försäljningar av molntjänster under perioden 1 juli-31 december räknas sedan in. Missa inte möjligheten att få 10 procent tillbaka på era affärer. Läs mer

I morgon tisdag hålls ett Skype-möte med introduktion till resurser via MPN där du får en uppdatering kring grunderna samt genomgång av bland annat resurser, förmåner och utbildning. Här finns mer information samt länk att gå in på vid mötets start, ingen anmälan krävs.

På onsdag kl 10.00-11.30 hålls en licensträning för Office 365 E5 via Skype under ledning av licensspecialisten Louise Ulrick. Logga in och få en genomgång av nya teknologier och produkter samt konkret information om den nya E5-planen, med möjlighet att ställa frågor. Gå in på denna länk vid mötets start.

Missa inte! Torsdag är sista dagen att anmäla intresse för kommande kurs i social selling samt Shiny Goals webinar med start i januari. Vill ni starta det nya året med nya insikter kring hur ni kan öka er försäljning via sociala kanaler eller hur ni kan växa och utveckla er molnaffär är dessa tillfällen att rekommendera.

På fredag kl 13.00-14.00 håller Helena Fuchs, produktmarknadschef för Office 365, ett Skype-möte om Office 365 E5. Få en genomgång av nyheterna och passa på att ställa eventuella frågor. Vid mötets start gå in på denna länk.

En översikt av kommande utbildningar och evenemang får du via Partner Training Calendar. För evenemang på svenska, välj Swedish. Du kan också söka utifrån exempelivis produkt, kompetens och roll.

… och en liten titt på vad som händer framöver 

En säljutbildning med fokus på molntjänster för SMB-partner kommer att hållas i Stockholm fredag 15:e januari. Kursen hålls av Peter Nicks och riktar sig till er som säljer Office 365 i dag och vill utveckla er försäljning samt har som mål att ta kompetensen "Small and Midmarket Cloud Solutions" på guldnivå.

Som vi tidigare berättat hålls TechX Office 365 & Azure i Stockholm under hela fyra dagar i februari. Två med fokus på Azure och två med fokus på Office 365. Nytt för i år är att du kommer kunna ägna hela två dagar – en per område – åt workshops under ledning av, primärt, Microsoft DX. Mer information och möjlighet till anmälan kommer här inom kort, men boka in 15-18 februari i kalendern redan nu.

En översikt av kommande utbildningar och evenemang får du via Partner Training Calendar. För evenemang på svenska, välj Swedish. Du kan också söka utifrån exempelivis produkt, kompetens och roll.

 

 

* Är du inte med i vårt gemensamma Yammer-nätverk än? Microsoft Partner Network Sverige är öppet för alla medlemmar i MPN och förutom den övergripande dialogen finns här flera grupper du kan gå med i för att diskutera och följa ett visst initiativ eller lösningsområde. Använder du inte Yammer idag, här får du tips på hur du kommer igång.