Sedan 1 december kan ni inte längre förnya small och midsize-planer för Office 365, nu ska alla förnyelser göras till Business eller Enterprise-planer. Mer information och länkar finns i Yammer-gruppen* Office 365 Sverige, bland annat denna post av Peter.

I torsdags hölls en genomgång av nyheterna i novemberuppdateringen för Windows 10 i Stockholm samt online, här kan du se inspelningen i efterhand. Även en uppdatering kring vad som händer inom EMS/Intune och SCCM.

På vår svenska nyhetsblogg får du en summering av nyheterna som släpptes vid Microsoft Convergence 2015 EMEA förra veckan. Du kan också se inspelade sessioner och keynotes här. Ett tips är också att se Reinventing Productivity: Microsoft CFO as a Change Agent i webinarserien Modern Workplace (hölls 1 december).

Nu finns en ny licensguide för Dynamics CRM Online (december 2015) med uppdaterad information kring bland annat licensiering, supportalternativ och resurser. Har du frågor och funderingar, se Yammer* och #CRM Online.

Som guldpartner inom Cloud Productivity har du nu tillgång till Office 365 E5 via era interna användarlicenser (IUR:s).

Har du någon i din närhet som gillar Minecraft? Genom ett samarbete mellan Microsoft, Mojang och Code.org släpptes nyligen kodningstutorials i Minecraft för studenter och lärare. Detta är en del av Computer Science Education Week som startar i dag och pågår till och med söndag.

Detta händer i veckan (i urval)

I dag och på onsdag hålls workshopen Windows 10 för SMB-partner i Stockholm respektive Göteborg för er som är anmälda. Inga fler tillfällen är planerade men är du intresserad, kontakta Cornerstone.

I dag kl 18.00-21.00 svensk tid hålls Solution Accelerator: Business Continuity with Azure Site Recovery online

På onsdags hålls onlinemötet Partner Incentive for Microsoft Partner with Silver or Gold Cloud Competencies med fokus på DPOR för svenska partner (på engelska). Läs mer och anmälan

Nu på torsdag 10 december är sista chansen att ta del av Early Bird för Microsoft Dynamics Technical Conference som hålls i Seattle 23-25 februari. Anmäl dig nu och spara 300 $. För att hålla dig uppdaterad kring workshops i anslutning till konferensen, gå med i Yammer-gruppen* Dynamics AX Sverige.

På fredag hålls årets sista öppna DNA-visning på vårt kontor i Stockholm. Tipsa dina kunder eller gå tillsammans för fortsatta diskussioner kring teknikens möjligheter i Det Nya Arbetslivet. Mer information och anmälan finns här, nästa tillfälle är i mars nästa år.

På fredag hålls workshopen Office 365 for SMB – Core Services Part 2 i Malmö. Även i Göteborg (fullbokat) och Stockholm nästa vecka. 

En översikt av kommande utbildningar och evenemang får du via Partner Training Calendar. För evenemang på svenska, välj Swedish. Du kan också söka utifrån exempelivis produkt, kompetens och roll.

… och en liten titt på vad som händer framöver 

Tisdag 15 december håller vi ett Skype-möte med introduktion till resurser via MPN där du får en uppdatering kring grunderna samt genomgång av bland annat resurser, förmåner och utbildning. Här finns mer information samt länk att gå in på vid mötets start, ingen anmälan krävs.

Tisdag 15 december hålls AMPlify Workshop hos Microsoft i Stockholm, ett exklusivt tillfälle att hitta era möjligheter med Azure Marketplace med stöd från affärsutvecklare, utvecklare och tekniker från Microsoft. Ett fåtal platser finns, mer information inkluderat krav och kriterier finns här, du kan också se samt ställa frågor direkt i Bedas post på Yammer*.

Onsdag 16 december kl 10.00-11.30 hålls en licensträning för Office 365 E5 via Skype under ledning av licensspecialisten Louise Ulrick. Logga in och få en genomgång av nya teknologier och produkter samt konkret information om den nya E5-planen, med möjlighet att ställa frågor. Mer information samt länken du går in på vid mötets start (More info & registration leder till Skype-mötet) finns här.

Fredag 18 december kl 13.00-14.00 håller också Helena Fuchs, produktmarknadschef för Office 365, ett Skype-möte om Office 365 E5. Få en genomgång av nyheterna och passa på att ställa eventuella frågor. Vid mötets start gå in på denna länk.

En säljutbildning med fokus på molntjänster för SMB-partner kommer att hållas i Stockholm fredag 15:e januari. Kursen hålls av Peter Nicks och riktar sig till er som säljer Office 365 i dag och vill utveckla er försäljning samt har som mål att ta kompetensen "Small and Midmarket Cloud Solutions" på guldnivå.

En översikt av kommande utbildningar och evenemang får du via Partner Training Calendar. För evenemang på svenska, välj Swedish. Du kan också söka utifrån exempelivis produkt, kompetens och roll.

 

* Är du inte med i vårt gemensamma Yammer-nätverk än? Microsoft Partner Network Sverige är öppet för alla medlemmar i MPN och förutom den övergripande dialogen finns här flera grupper du kan gå med i för att diskutera och följa ett visst initiativ eller lösningsområde. Använder du inte Yammer idag, här får du tips på hur du kommer igång.