En inspelning från fredagens Partner Live! finns att se här och har du frågor i efterhand kan de ställas i denna tråd på Yammer* där Eric inom kort också kommer att dela presentationerna från mötet. Vill du uppdatera dig kring vilka som pratade samt om vad, se här.

Den första stora uppdateringen för Windows 10 som släpptes i torsdags innehåller bland annat Windows Update for Business och Windows Store for Business, läs mer på svenska nyhetsbloggen. Onsdag 3 december är du som partner välkommen till Microsoft för en genomgång av uppdateringen, ledd av Björn Axell.

Lästips: Gavriella Schusters blogginlägg Help your customers get the most out of Windows 10 och Symon Perriman på 5nine Softwares tips i inlägget How to build your business using the Microsoft Partner Network

I veckan som gick berättade vi också om att 80 procent av de leads som kommer via Pinpoint går till molnpartner. Har ni en uppdaterad profil?

 

Detta händer i veckan (i urval)

På tisdag startar tvådagarsworkshopen Windows 10 Windows Tech Series Labs hos Addskills i Stockholm för er som är anmälda.

På onsdag bjuder Microsoft in till en inspirationsföreläsning med Beata Wickbom på temat jobba fritt och få mer gjort, kopplat till DNA. Vill du gå eller tipsa dina kunder? Frukostseminariet hålls i Summit Hitech Building i Stockholm kl 08.00-10.00, här finns mer information och anmälan.

Microsoft Azure Tour i Stockholm på onsdag. Över 1000 personer är anmälda till denna kostnadsfria heldag och hands-on sessionerna är fullbokade. Anmälan kan fortfarande göras till breakouts. Missa inte möjligheten, nästa tillfälle i Norden är Köpenhamn i mars nästa år.

Ett ytterligare tips apropå Azure. I bloggen Loper’s learnings delar Steve Luper med sig av tips och insikter kring Azure specifikt för dig som partner med tekniskt fokus på Azure. Uppdateringarna kan också fås via mejl.

På torsdag mellan kl 08.30 och 09.30 hålls ett nytt Skype-möte för Marknadskalendern SMB. Lyssna till gästtalare Eric Luhr från företaget iProspect på temat sökordsmarknadsföring och få en uppdatering kring vilka aktiviteter Microsoft driver mot slutkund, samt tips på hur ni kan dela och dra nytta av Microsofts aktivitet i sociala kanaler. Vid mötets start, gå in på denna länk. Mer information finns här.

En översikt av kommande utbildningar och evenemang får du via Partner Training Calendar. För evenemang på svenska, välj Swedish. Du kan också söka utifrån exempelivis produkt, kompetens och roll.

 

… och en liten titt på vad som händer framöver

Med start nästa måndag 23 november hålls ett antal inspirationsmöten om IT i skolan för beslutsfattare – först ut på måndag i Gävle och vidare i Umeå (26/11) och Sundsvall (3/12). Tipsa gärna dina kunder och kontakter eller kom själv för att bidra i diskussionerna. Läs mer och anmäl dig via länkarna för respektive ort.

Onsdag 3 december presenteras nyheterna i novemberuppdateringen för Windows 10 under en förmiddag hos Microsoft i Stockholm. Björn Axell håller i mötet och ger även en uppdatering kring hur kunder använder Windows 10 samt vad som händer inom EMS/Intune och SCCM. Läs mer och anmälan

Starten för LabCenters tvådagarslabb Windows 10 Deployment Road Trip 2015 närmar sig. Först ut är Sundsvall 26-27 november med följande stopp i Malmö, Göteborg (fullbokat!), Linköping, Stockholm och Luleå.

I början av december hålls en heldagsworkshop med fokus på Windows 10 för SMB-partner i Stockholm (7/12) och Göteborg (9/12). Kursen kostar endast 950 kr och är en del av kampanjen ModernBiz som vi lokalt valt att kalla Nutidssäkra Sverige missa inte detta tillfälle att slipa ert erbjudande kring att implementera och komma igång med Windows 10.

En översikt av kommande utbildningar och evenemang får du via Partner Training Calendar. För evenemang på svenska, välj Swedish. Du kan också söka utifrån exempelivis produkt, kompetens och roll.

 

* Är du inte med i vårt gemensamma Yammer-nätverk än? Microsoft Partner Network Sverige är öppet för alla medlemmar i MPN och förutom den övergripande dialogen finns här flera grupper du kan gå med i för att diskutera och följa ett visst initiativ eller lösningsområde. Använder du inte Yammer idag, här får du tips på hur du kommer igång.