Missa inte Partner Live! nu på fredag. Ingen anmälan behövs, gå in på denna länk kl 13.00 för att delta. Mer information och agenda finns här. Har du frågor kring Partner Live!, kontakta Eric Östlund.

Nu är det drygt en månad kvar till sista anmälningsdag för kommande omgångar av kurs i social selling samt Shiny Goals webinar. Innan 17:e december vill vi ha din anmälan för kursstarterna i januari. Två förmånliga tillfällen att få ökad insikt i hur ni kan dra nytta av sociala kanaler för att öka er försäljning respektive förändra ert sätt att jobba i syfte att utveckla och växa er molnaffär.

I mars hålls också en ny omgång av Shiny Goals workshop i Stockholm. Hittills har ca 65 personer från 25 partnerföretag genomfört workshopen och sett det som väl investerad tid för att komma igång eller vidare med sitt förändringsarbete.

Lästips: Gavriella Schusters blogginlägg Better together: making partnership work for you samt inlägget Microsoft förvärvar MobildataLabs för att främja intelligenta produktivitetslösningar för den mobila medarbetaren på vår nyhetsblogg.

Detta händer i veckan (i urval)

I dag startar European SharePoint Conference med förkonferenser. Konferensen pågår sedan till och med torsdag på Stockholmsmässan. I communityt får du tillgång till bland annat presentationer, e-böcker och videos. Diskutera vidare lokalt? Gå till Yammer-gruppen* Office 365 Sverige

Profitability Wednesday på onsdag och ämnet är Increasing Shareholder Value: Part 2 – Levers to increase the valuation of your business. Kl 17.30 svensk tid startar sändningen, slut ca 18.15. Passerade sessioner finns att se i efterhand.

Har du pågående kurser i Partner Learning Center (PLC) bör dessa avslutas senast onsdag denna vecka med anledning av att PLC flyttar till en modernare plattform den 15:e november. Läs mer och se om ni behöver agera innan 11 november.

På fredag kl 13.00-14.00 hålls ett Partner Live! där du bland annat får en genomgång av de nyheter och förändringar i MPN som infördes 29 september. Ingen anmälan krävs, gå in på denna länk vid mötets start. Frågor under och efter mötet ställs via Yammer*, använd topic Partner Live!

En översikt av kommande utbildningar och evenemang får du via Partner Training Calendar. För evenemang på svenska, välj Swedish. Du kan också söka utifrån exempelivis produkt, kompetens och roll.

… och en liten titt på vad som händer framöver

Tisdag nästa vecka startar Windows 10 Windows Tech Series Labs, en tvådagarsworkshop hos Addskills i Stockholm.

Nästa onsdag, 18 november bjuder Microsoft in till en insprationsföreläsning med Beata Wickbom på temat jobba fritt och få mer gjort, kopplat till DNA. Frukostseminariet hålls i Summit Hitech Building i Stockholm kl 08.00-10.00, här finns mer information och anmälan – tipsa dina kunder!

Påminner också om de öppna DNA-visningar som hålls hos Microsoft, perfekta att tipsa kunder om eller gå tillsammans på för fortsatta diskussioner kring teknikens möjligheter i Det Nya Arbetslivet nästa tillfälle är 11:e december, inplanerade visningar finns också i mars och maj nästa år.

Nästa onsdag, 18 november kommer Microsoft Azure Tour till Stockholm. Ett av två tillfällen i Norden, nästa chans är Köpenhamn i mars näst år. Kostnadsfri heldag för IT-proffs och utvecklare på City Conference Center i centrala Stockholm.

I november och december bjuder LabCenter in till Windows 10 Deployment Road Trip 2015, en tvådagarslabb för IT-proffs med stopp i Sundsvall, Malmö, Göteborg (fullbokat!), Linköping och Stockholm – kom själv eller tipsa/ta med dina kunder. Nytt tillfälle i Luleå 28-29 januari 2016!

I början av december hålls en heldagsworkshop med fokus på Windows 10 för SMB-partner i Stockholm (7/12) och Göteborg (9/12). Kursen kostar endast 950 kr och är en del av kampanjen ModernBiz som vi lokalt valt att kalla Nutidssäkra Sverige missa inte detta tillfälle att slipa ert erbjudande kring att implementera och komma igång med Windows 10.

En översikt av kommande utbildningar och evenemang får du via Partner Training Calendar. För evenemang på svenska, välj Swedish. Du kan också söka utifrån exempelivis produkt, kompetens och roll.

 

* Är du inte med i vårt gemensamma Yammer-nätverk än? Microsoft Partner Network Sverige är öppet för alla medlemmar i MPN och förutom den övergripande dialogen finns här flera grupper du kan gå med i för att diskutera och följa ett visst initiativ eller lösningsområde. Använder du inte Yammer idag, här får du tips på hur du kommer igång.