Partner Learning Center blir Partner University – slutför eventuella pågående kurser senast 11 november. Från och med 15 november kommer onlinekurser och assessments vara tillgängliga på en ny, modernare plattform med förbättrad funktionalitet för MPN-administratörer att tilldela och följa upp kurser. Läs mer och se om ni behöver agera innan 11 november.

Nu finns Enterprise Mobility Demo Environment tillgänglig! Läs mer i Tommi Wongs post på Yammer*. Tommi är ny produktchef för EMS sedan 1 september och kommer att använda Yammer aktivt för att dela med sig av uppdateringar och svara på frågor, så vill du hålla dig uppdaterad kring EMS – gå med i gruppen Enterprise Mobility Suite.
 
Lästips: Jenifer S Tomlinsons blogginlägg 5 tips to protect and leverage your online reputation och Gail Mercer-MacKays The right ingredients for partner-to-partner success.
 
Detta händer i veckan (i urval)
 
Profitability Wednesday på onsdag och ämnet är Finance and metrics that matter. Kl 17.30 svensk tid startar sändningen, slut ca 18.15.
 
Två sessioner om en timme vardera inom Data Platform University denna vecka: Grow Your Business with SQL Server 2016 på onsdag och Selling Advanced Analytics in SQL Server 2016 på torsdag. Tidigare sessioner finns att se i efterhand.
 
På torsdag hålls en traineedag för nya konsulter inom BI hos Microsoft i Stockholm – en heldag för att ge dig som är ny i samarbetet med Microsoft en djupare inblick i företaget med fokus på vad som görs kring BI. För att se om det fortfarande är möjligt att vara med, kontakta Ulf Forsström.
 
En översikt av kommande utbildningar och evenemang får du via Partner Training Calendar. För evenemang på svenska, välj Swedish. Du kan också söka utifrån exempelivis produkt, kompetens och roll.
 
… och en liten titt på vad som händer framöver
 
9-12 november hålls European SharePoint Conference på Stockholmsmässan. Keynotes hålls av bland andra Jeff Teper, Seth Patton samt Bill Baer. Se hela programmet här.
 
Fredag 13 november hålls vårt första Partner Live! efter Partner Day där du bland får en genomgång av de nyheter och förändringar i MPN som infördes 29 september. Mer information och möjlighet till anmälan kommer inom kort.
 
Den 18 november kommer Microsoft Azure Tour till Stockholm. Ett av två tillfällen i Norden, nästa chans är Köpenhamn i mars näst år. Kostnadsfri heldag för IT-proffs och utvecklare på City Conference Center i centrala Stockholm.
 
I november och december bjuder LabCenter in till Windows 10 Deployment Road Trip 2015, en tvådagarslabb för IT-proffs med stopp i Sundsvall, Malmö, Göteborg, Linköping och Stockholm – kom själv eller tipsa/ta med dina kunder.
 
Är du SMB-partner och vill komma igång med att ett erbjuda era kunder Windows 10? I december hålls en heldagsworkshop i Stockholm (7/12) och Göteborg (9/12) kopplad till kampanjen Nutidssäkra Sverige.
 
En översikt av kommande utbildningar och evenemang får du via Partner Training Calendar. För evenemang på svenska, välj Swedish. Du kan också söka utifrån exempelivis produkt, kompetens och roll.
 
 
 
* Är du inte med i vårt gemensamma Yammer-nätverk än? Microsoft Partner Network Sverige är öppet för alla medlemmar i MPN och förutom den övergripande dialogen finns här flera grupper du kan gå med i för att diskutera och följa ett visst initiativ eller lösningsområde. Använder du inte Yammer idag, här får du tips på hur du kommer igång.