I veckan som gick kunde vi berätta att Drumbeat Start nu även finns för SMB – dra nytta av dessa ca timmar online för att komma igång med, eller utveckla, er Office 365-försäljning.

Passar också på att presentera Eric Östlund som är ny ansvarig för Microsoft Partner Network (MPN) i Sverige sedan 12 oktober. Flera tillfällen att träffa Eric kommer framöver, men redan nu finns han självklart på Yammer* för er som vill säga hej eller ställa en fråga.

Sofia Hilding kommer flera av er ha fortsatt kontakt med i hennes nya roll som partnermarknadschef för Enterprise, och hon finns givetvis också fortsatt tillgänglig via Yammer.

Påminner även om möjligheten för er som kompetenspartner att skapa anpassade logotyper för att visa ert partnerskap med Microsoft, i bland annat er marknadsföring. En kort uppdatering kring hur du gör finns här.

Lästips: Jennifer Tomlinsons blogginlägg 4 magic questions to uncover your value prop och Jen Siegers The secret to becoming a cloud “Champion” to your customers

Detta händer i veckan (i urval)

TechDays-vecka! Konferens på onsdag och torsdag samt förkonferenser på tisdag. Bland de över 100 talarna årerfinns flera från TechWorlds nyligen publicerade lista över de bästa svenska utvecklarna, bland annat nummer ett på listan, Patrik Löwendahl på Avanade som pratar om Digital Asset Management i Azure på onsdagen. Än finns platser kvar…

För dig som kommer till TechDays hämta appen för full koll på schemat och de senaste uppdateringarna.

För dig som inte kan komma till TechDays – stora delar av konferensen kommer att livestreamas. Kl 08.30 onsdag morgon startar sändningen via denna länk.

I dag måndag startar kursen Selling Security and Compliance inom Cloud Platform University Online för er som är anmälda.

På torsdag hålls en öppen DNA-visning hos Microsoft. Kommande tillfällen är 11 december samt i mars och maj nästa år, kom med dina kunder för inspiration kring Det Nya Arbetslivet.

På torsdag kl 18.00 svensk tid hålls ett webinar om Internet of Things (IoT) för Microsoft Dynamics AX med Alex Anikiev. Läs mer och anmälan

En översikt av kommande utbildningar och evenemang får du via Partner Training Calendar. För evenemang på svenska, välj Swedish. Du kan också söka utifrån exempelivis produkt, kompetens och roll.

… och en liten titt på vad som händer framöver

9-12 november hålls European SharePoint Conference på Stockholmsmässan. Keynotes hålls av bland andra Jeff Teper, Seth Patton samt Bill Baer. Se hela programmet här.

Den 18 november kommer Microsoft Azure Tour till Stockholm. Ett av två tillfällen i Norden, nästa chans är Köpenhamn i mars näst år. Kostnadsfri heldag för IT-proffs och utvecklare på City Conference Center i centrala Stockholm.

I november och december bjuder LabCenter in till Windows 10 Deployment Road Trip 2015, en tvådagarslabb för IT-proffs med stopp i Sundsvall, Malmö, Göteborg, Linköping och Stockholm – kom själv eller tipsa/ta med dina kunder.

Är du SMB-partner och vill komma igång med att ett erbjuda era kunder Windows 10? I december hålls en heldagsworkshop i Stockholm (7/12) och Göteborg (9/12) kopplad till kampanjen Nutidssäkra Sverige.

 
 

* Är du inte med i vårt gemensamma Yammer-nätverk än? Microsoft Partner Network Sverige är öppet för alla medlemmar i MPN och förutom den övergripande dialogen finns här flera grupper du kan gå med i för att diskutera och följa ett visst initiativ eller lösningsområde. Använder du inte Yammer idag, här får du tips på hur du kommer igång.