Nu finns mer information om att flytta Office 365-kunder från M-plan vid förnyelse finns nu i denna tråd på Yammer*. Se till att gå med i gruppen Office 365 Sverige för att hålla dig uppdaterad.

Surface Pro 4 lanseras i Sverige de 19 november. Det och mera presenterades i New York i tisdags, se evenemanget med bland andra Satya Nadella eller läs mer på svenska nyhetsbloggen.

En ny omgång av Shiny Goals webinar kommer att hållas nästa år. Exakt datum kommer inom kort, men du kan redan nu anmäla intresse för att delta till Anders Långberg på Tech Data. Läs mer i Marknadskalendern SMB på Yammer*.

Ska du på TechDays nästa vecka?  Hämta appen för  full koll på schemat och de senaste uppdateringarna.

I veckan som gick publicerades inspelningen från Teknikdagen 2015, sju tekniska pass om ca 40 minuter vardera med Mikael Nyström och Markus Lassfolk.

Påminner också om en av de stora förmånerna i MPN för er som är kompetenspartner eller Action Pack-prenumerant: Använd era interna programvarulicenser (IURs)! Som guldpartner har ni upp till 100 licenser per produkt, för silver 25 och Action Pack 10. Läs mer om IURs eller gå direkt till sidan för aktivering. IURs finns i dag för bland annat Office 365, Windows 10, Dynamics CRM Online, Power BI, EMS och Azure månatlig kredit.

Är ni nätverkspartner i dag utan tillgång till IURs kan ni enkelt teckna en prenumeration för Microsoft Action Pack för endast 3100 kr om året.

Detta händer i veckan (i urval)

I dag hålls Cloud Platform University Online på tema Selling Azure and SQL Server for Business Continuity för er som är anmälda.

På tisdag hålls workshopen för höstens kurs i social selling, för er som är anmälda. Resterande fyra tillfällen hålls via Skype. Deltar du inte nu, anmäl dig till nästa kursstart i januari

På onsdag hålls Profitability Wednesday på tema The importance of driving adoption of cloud services anmälan fortfarande möjlig.

En översikt av kommande utbildningar och evenemang får du via Partner Training Calendar. För evenemang på svenska, välj Swedish. Du kan också söka utifrån exempelivis produkt, kompetens och roll.

… och en liten titt på vad som händer framöver

Onsdag och torsdag nästa vecka är det äntligen dags för Microsoft TechDays. Redan på tisdagen hålls förkonferenser på dagen och barhäng i Victoria Towers Skybar för dem som vill på kvällen (från kl 16.00). Passa på att boka in ett besök på Bring IT on-ytan där du kan bolla just dina frågeställningar med Microsofts experter.

Ta med dina kunder på öppen DNA-visning hos Microsoft för inspiration kring Det Nya Arbetslivet. Nästa tillfälle är torsdag 22 oktober och ytterligare tre finns ute för anmälan nu.

9-12 november hålls European SharePoint Conference på Stockholmsmässan. Keynotes hålls av bland andra Jeff Teper, Seth Patton samt Bill Baer. Se hela programmet här.

Den 18 november kommer Microsoft Azure Tour till Stockholm. Evenemanget riktar sig främst till IT-proffs samt utvecklare och hålls på Stockholm City Conference Center i centrala Stockholm. Kostnadsfritt och välj själv mellan traditionella sessioner och hands-on.

I november och december bjuder LabCenter in till Windows 10 Deployment Road Trip 2015, en tvådagarslabb för IT-proffs med stopp i Sundsvall, Malmö, Göteborg, Linköping och Stockholm – kom själv eller tipsa/ta med dina kunder.

 

* Är du inte med i vårt gemensamma Yammer-nätverk än? Microsoft Partner Network Sverige är öppet för alla medlemmar i MPN och förutom den övergripande dialogen finns här flera grupper du kan gå med i för att diskutera och följa ett visst initiativ eller lösningsområde. Använder du inte Yammer idag, här får du tips på hur du kommer igång.