Windows 10:n lisenssien ja päivitysprojektien myyminen on nyt entistä helpompaa. Uusien ja parannettujen Windows 10 ominaisuuksien sekä joustavamman lisensoinnin ansiosta Windows 10:een päivittäminen on yrityksille ja julkishallinnon organisaatioille erittäin helppoa ja kustannustehokasta.

Windows 10:n vuosipäivityksen edut yrityksille

Windows 10:n vuosipäivitys, joka on ollut saatavana 2.8.2016 alkaen, tuo monia uusia ominaisuuksia yritysasiakkaille. Nopeimmin hyödyt realisoituvat päivittämällä Windows 10:een välittömästi ja tekemällä vuosipäiväpäivityksen heti sen tullessa mahdolliseksi.

On ollut ilo huomata, että suuri osa suomalaisista yrityksistä ja julkishallinnon organisaatioista on jo suunnittelemassa Windows 10:n käyttöönottoa. Maailmanlaajuisesti Windows 10 on käytössä jo 350 miljoonassa laitteessa.

Windows 10:n vuosipäiväpäivitys tuo mukanaan monia uudistuksia tietoturvaan. On tärkeää suojautua haittaohjelmilta, suojata käyttäjän identiteetti ja tiedot sekä huolehtia itse laitteen suojauksesta. Näillä osa-alueilla vuosipäiväpäivitys tuo parantuneita ominaisuuksia ja lisäksi uutena ominaisuutena Windows Information Protectionin (WIP), joka ennen julkaisua tunnettiin nimellä Enterprise Data Protection. Tämän teknologian avulla organisaatio voi helpommin luoda sääntöjä liiketoimintatietojen ja -tiedostojen käytöstä ja jakamisesta.

Nämä kaikki ominaisuudet suojaavat organisaation laitteita ja käyttäjiä hyökkäyksiltä, mutta nopea reagointi on tärkeää silloin kun hyökkäys tai haitalle altistuminen on jo tapahtunut. Uutena tuotteena Microsoft julkaisee vuosipäiväpäivityksen yhteydessä Windows Defender Advanced Threat Protection -palvelun. Se auttaa organisaatioita identifioimaan ja analysoimaan hyökkäyksiä sekä ryhtymään toimenpiteisiin haittojen minimoimiseksi. Nopea ja tehokas reagointi yhdessä koneoppimisen ja Microsoftin kyberturvallisuuskeskuksen asiantuntemuksen kanssa auttavat minimoimaan taloudelliset vahingot.

Muita uusia tai paranneltuja ominaisuuksia vuosipäiväpäivityksessä ovat myös esimerkiksi:

• Uusi Windows Ink -teknologia, joka mahdollistaa digitalisen kynän helpomman ja tehokkaamman käytön, esimerkiksi kirjoittamalla digitaalisia muistilappuja tai hyödyntämällä digitaalista viivoitinta selkeämpien kuvien piirtämiseen eri sovelluksissa.
• Windows Hello, joka tarjoaa nyt biometrisen tunnistuksen käyttöjärjestelmän lisäksi Edge-selaimessa, sovelluksissa ja Windows-kaupassa.
• Microsoft Edge -selain tukee nyt laajennuksia. Se on muita selaimia nopeampi ja kuluttaa entistä vähemmän virtaa, jolloin sähkön säästämisen lisäksi kannettavan tietokoneen akku kestää pidempään yhdellä latauksella.
• Käyttäjiltä saadun palautteen perusteella on myös tehty monia pieniä muutoksia muun muassa aloitusvalikkoon, tehtäväpalkkiin, toimintokeskukseen ja tapahtumaruutujen toimintaan, ja käyttäjä voi muokata kokemuksesta entistä henkilökohtaisemman.

Uudet ominaisuudet ja käyttöliittymän muutokset parantavat käyttäjien tuottavuutta. Uusilla laitteilla näistä ominaisuuksista, kuten kynästä tai biometrisestä tunnistautumisesta, saa entistä enemmän hyötyjä.

Microsoftin Forresterilla teettämän tutkimuksen mukaan Windows 10 käyttöönotto maksaa itsensä takaisin keskimäärin 13 kuukaudessa. IT-kustannuksissa säästetään helpomman käyttöönoton, tehokkaamman hallinnan ja paremman tietoturvan avulla. IT ja käyttäjät ovat tyytyväisempiä, koska käyttäjät voivat suorittaa monia tehtäviä itse (esimerkiksi salasanojen resetointi tai sovellusten asennus).

Uudistuksia Windows 10 lisensointiin

Windows 10 Volume Licensing –nimeäminen noudattaa nyt samaa mallia kuin Office 365. Windows 10 Enterprise with Software Assurance on nyt nimeltään Windows 10 Enterprise E3. Lisäksi tarjolla on uusi Windows 10 Enterprise E5 –taso.

Suurin ero näissä vaihtoehdoissa on E5:n sisältämä Windows Defender Advanced Threat Protection –palvelu. Molemmat lisenssit ovat nyt myös saatavana sekä laitekohtaisena että käyttäjäkohtaisena.

Windows 10 Enterprise E3 liittyy myös Cloud Solution Provider (CSP) –ohjelmaan 1.9.2016 alkaen. Tämä tarjoaa erityisesti pk-yrityksille mielenkiintoisen mahdollisuuden hankkia yritystason parhaan version, Windows 10 Enterprisen, kuukausihinnalla per käyttäjäkohtainen käyttöoikeus. Tämä mahdollistaa Windows 10 Enterprisen myynnin nyt entistä laajemmalle asiakaskunnalle. Erityisesti Enterprise-tason tietoturvan ja hallittavuuden saatavuus kiinnostavat useita pk-yrityksiä.

Esimerkkejä onnistuneista Windows 10 käyttöönotoista

Lahden kaupunki ja VideoVisit: Virtuaalinen hoivaratkaisu Windows 10 –tabletilla. Lahden kaupunki haki virtuaalihoivaratkaisuksi toimintavarmaa, skaalautuvaa, tietoturvallista ja asiakaskohderyhmälle erittäin helppokäyttöistä järjestelmää. Parhaiten tarpeisiin vastasi Kuntahankintojen puitesopimuksen kautta löytynyt VideoVisitin tuottaman virtuaalihoivaratkaisu Windows 10 -tabletille. Virtuaalihoivaratkaisun avulla kenttäyöntekijöille vapautuu lisää työaikaa ja asiakkailla sekä omaisilla on mahdollisuus yhteydenpitoon myös paikasta riippumatta. Katso video täältä: https://youtu.be/A79Av7Nh2AU

Halftime valitsi Surface Pro 4 Windows 10 -laitteet ja siirtyi Office 365 –pilveen. Halftime, Tamperelainen perheyritys joka toimittaa laadukkaita liikelahjoja, päätti uusia laitekantantansaja siirtää palvelinympäristönsä pilveen saadaksen täyden hyödyn irti uudesta liikkuvan työnteon mallista. Halftime kartoitti monenlaisia vaihtoehtoja, mutta ylivoimaisesti parhaaksi ratkaisuksi valikoitui Microsoftin Surface Pro 4 jossa on tuttu, mutta entistä parempi Windows 10 käyttöjärjestelmä ja pilvipalveluna toimiva Office 365. Katso video täältä: https://youtu.be/OMDtqwz7Qms