WAFfit, jolla nimellä noita tuotteita kutsutaan englanninkielisessä materiaalissa, suojaavat verkkosovelluksia asiattomalta käytöltä ja tunkeutumisyrityksiltä, sekä keräävät käyttöstatistiikkaa erilaisiin tarpeisiin. Samalla nuo softat integroituvat organisaation muihin turvajärjestelmiin kattavan yleiskuvan saamiseksi.

Näitä käytetään yleensä lisäturvana ja ovat joskus tarpeen myös valmisohjelmistojen edessä – aina ei itse kerkiä paikkaamaan näitä ajoissa.
Azuren markkinapaikka tarjoaa tuttuja ratkaisuja valmiina virtuaalikoneina, mm. F5 Web Application Firewall, joka on suunniteltu käytettäväksi yhdessä Azuren tietoturvakeskuksen kanssa. (ja täyttää PCI-DSS -vaatimukset). Tämä on saatavissa BYOL -mallilla, eli käyttölisenssi hankitaan normaalista F5 -myyntikanavasta.
Barracudan sovelluspalomuuri on tarjolla myös tuntilisensioituna, joten voit kokeilla ratkaisun sopivuutt pienin lisäkustannuksin. Toki myös BYOL -versio on saatavana.
Laajempia tarpeita varten löytyy myös Citrixin NetScaler VPX, jossa on mukana myös muita herkkuja pelkän sovelluspalomuurin lisäksi. Tämä on saatavilla vain BYOL -lisensioituna.
Myös muiden valmistajien ratkaisuja tähän tarpeeseen löytyy ihan kivasti, joten käy katsomassa: https://azure.microsoft.com/en-us/marketplace/?term=web+application+firewall
@juhaniv