Azuressa on kattava valikoima sovelluspalomuurien lisäksi laajempia virtuaalilaitteita, joilla voidaan hoitaa koko verkon suojaus- ja pääsynvalvonta. Lähes kaikki merkittävät toimijat ovat toimittaneet omat tuotteensa valmiiksi paketoituina palveluumme.

Perinteisten palomuurien tarve ei ole vähentynyt pilviaikakaudella – useille organisaatioille Azure on oman konekeskuksen jatke, tai sitten oman konekeskuksen sijaintipaikka ja tätä kautta tarve valvoa verkon reunaa samoilla tutuilla tavoilla on tärkeää.

Kattavien palomuurien tarjonta on laajaa ja me tuomme tietoturvatuotteita lisää kumppaneilta, jotka eivät vielä ole tuoneet omia ratkaisujaan palveluumme. Olen listannut alle ratkaisuja, joille löytyy edustaja Suomesta

Barracuda: Tarjonta sisältää palomuurituotteet, niiden hallinnan ja sovelluspalomuurit tuntihinnoiteltuina ja omilla lisensseillä.

Fortinet: Valikoimissa on palomuurituotteet yksittäisistä palvelimista korkean käytettävyyden ratkaisuihin, sekä tietenkin sovelluspalomuurit.

Cisco: CSR 1000v on myös tarjolla Azure Marketplacen kautta, tässä erikoisuutena on ehkä se, että ratkaisu tarjotaan Solution Template -muodossa, joka mahdollistaa ratkaisun päivittämisen uusilla ominaisuuksilla (esim. lisää palvelimia) ilman, että käytössäoleva ratkaisu häiriintyy päivityksestä. Tulevaisuudessa suurin osa virtuaalikoneista tullaan tarjoamaan tällä tavalla asiakkaille.

Check Point: Check Point vSEC on tarjolla tuntihinnoiteltuna ja omilla lisensseillä.

Stormshield: Network Security for Cloud on tarjolla ainoastaan omilla lisensseillä, tuntihinnoiteltua versiota ei ole tarjolla

Asiakkaille, joilla on jo lisensiointisopimuksen edellämainittujen valmistajien kanssa, on edullisempaa hankkia tuotteet omilla lisensseillä, sillä Azure Marketplacen kautta ei tuntihinnoittelussa oteta huomioon kumppaneidemme antamia sopimusalennuksia.

Näiden edellämainittujen tuotteiden lisäksi meillä on tarjolla paljon muitakin ratkaisuja. Käy siis katsomassa osoitteesta: https://azure.microsoft.com/en-us/marketplace/

Juhani