Här på partnerbloggen kan du som är svensk partner till Microsoft löpande ta del av uppdateringar kring såväl produkter och lösningar som lokala utbildningar/evenemang, kampanjer, resurser och förmåner kopplade till ert medlemskap i Microsoft Partner Network (MPN).
 
Vi ser partnerbloggen som navet för vår lokala kommunikation med dig som partner och driver den i symbios med vårt Yammer-nätverk för svenska partner. Medan du via bloggen får löpande uppdateringar är fokus via Yammer mer diskussion, frågor och direktkontakt mellan dig som partner och oss på Microsoft. Vi rekommenderar dig att gå med i Yammer-nätverket som i dag har ca 2670 medlemmar.
 
Partnerbloggen har funnits i många år men med flytten nu i september 2015 flyttas merpartnen av de äldre inläggen inte med.
 
Hantera ert medlemskap via partnerportalen

Partnerbloggen är en del av den officiella sajten för dig som är partner till Microsoft, partnerportalen. Här hanterar du ert medlemskap i Microsoft Partner Network (MPN), kompetenser och licenser samt hittar support och utbildning/certifiering.

 
Summering. Så håller du dig uppdaterad och kommer i kontakt med oss.

Du kan få uppdateringar och komma i kontakt med oss på flera sätt. Listan nedan är en sammanställning av ovan.

 • Partnerportalen – den officiella sajten för Microsoft Partner Network där du bl.a. hanterar ert medlemskap, planerar för certifieringar och får support.
 • Partnerbloggen (del av partnerportalen) – svensk blogg och lokalt nav för vår kommunikation till svenska partner. Löpande uppdateringar och tips.
 • Yammer – alla svenska medlemmar i MPN kan gå med i vårt gemensamma nätverk Microsoft Partner Network Sverige. Här finns också grupper för enskilda initiativ och lösningsområden där berörda personer på Microsoft finns närvarande. För diskussion, dialog och möjlighet till kontakt. Använder du inte Yammer idag och vill få hjälp att komma igång, se här.
 • Nyhetsbrev – en gång i månaden skickar vi ett nyhetsbrev med en summering av vad som är på gång och tips på exempelvis resurser och utbildningar.
 • Vill du komma i kontakt med en specifik person eller söker du en ansvarig inom ett visst område? Yammer hittar du oss på Microsoft och kan fråga dig fram.

Resurser

Övrigt

 • Twitter – Vill du följa samt delta i dialog via Twitter rekommenderar vi vårt övergripande konto @MicrosoftSE. För partnerspecifik kommunikation, använd gärna #msftpartner.
 • LinkedIn – i gruppen Microsoft Partner Network Sweden samlas svenska medlemmar i Microsoft Partner Network.
 • Facebook – Vi rekommenderar vårt Yammer-nätverk (se ovan) för dialog och löpande uppdateringar rörande MPN och ert partnerskap. Vill du följa Microsoft på Facebook rekommenderar vi gruppen Microsoft Sverige.
 • Instagram – om du vill följa Microsoft Sverige på Instagram: microsoftse
 • Microsoft News Center Sweden - tidigare nyhetsbloggen. Pressmeddelanden och kontaktpersoner på Microsoft.

   

Vi som bidrar till innehåll i partnerbloggen samt svarar på dina frågor är alla verksamma inom Microsoft. Hör gärna av dig i kommentarsfältet eller starta en diskussion på Yammer.

Microsoft AB vill ha en öppen dialog på nätet och välkomnar frågor, feedback och diskussion via bloggen. Vi förbehåller oss dock rätten att inte svara på opassande inlägg samt att radera opassande samt stötande inlägg och kommentarer. Vi förbehåller oss också rätten att blockera användare som upprepade gånger uppträder opassande i detta forum. Kommentarer på bloggen modereras manuellt varför de inte syns direkt.